Громадам дозволено створювати проектну документацію на дороги і мережі для індустріальних парків

Економіка Машинобудівництво Металообробка Новини
Громадам дозволено створювати проектну документацію на дороги і мережі для індустріальних парків

Уряд дозволив громадам фінансувати проектну документацію на дороги і мережі для індустріальних парків. Про це повідомив заступник голови парламентсього комітету з питань економічного розвитку Дмитро Кисилевський.

“Це приємна новина для громад, які мають можливість і бажання розвивати індустріальні парки, адже дотепер були обмежені 590-ю урядовою постановою, яка блокувала напрямки фінансування під час воєнного стану”, – написав він на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

Нардеп розповів, що уряд дозволив використовувати кошти місцевих бюджетів на виготовлення проектно-кошторисної документації на будівництво, реконструкцію, капітальний ремонт об’єктів інженерно-транспортної інфраструктури, необхідних для створення та функціонування індустріального парку.

“Очевидно, що фінансування ПКД і фінансування будівництва – це дуже велика різниця. Втім я сподіваюсь, що громади невідкладно цим скористаються і найближчим часом будуть оголошені тендери на виготовлення проектної документації інженерно-транспортної інфраструктури для індустріальних парків. Тому це рішення уряду вселяє надію на подальші кроки в цьому напрямі. Головний з них – дозволити фінансувати не лише проектування, а й виконання робіт”, – додав Д.Кисилевський.

На думку Д.Кисилевського, сьогодні важливо дозволити громадам фінансувати інфраструктуру для індустріальних парків тому що:

– Громади зацікавлені в залученні промислових інвестицій. Бо це доходи місцевих бюджетів.

– Громади, особливо великі і спроможні, вже зрозуміли, що таке індустріальні парки. Дослідили міжнародний досвід, мають необхідних фахівців. І готові вступити в боротьбу за інвесторів. І, я впевнений, будуть в цьому ефективними.

– Місцеві бюджети, на відміну від центрального, мають кошти на розвиток такої промислової інфраструктури. І громади готові їх вкладати в індустріальні парки.

Він підкреслив, що громади готові прямо зараз, не чекаючи перемоги, формувати фундамент для відновлення економіки за рахунок тих інструментів, якими наділила їх держава. Зокрема через індустріальні парки. Потрібно їм дозволити це робити, поки держава не може виділити на це достатньо ресурсів, переконаний він.

“За останні півроку я провів наради щодо розитку ІП на Львівщині, Закарпатті, Буковині, Волині, Вінничині, Київщині, а зараз з цією ж метою перебуваю у Черкасах. І всюди обов’язково згадували 590-ту постанову, як обмеження, яке не дозволяє створити необхідну інфраструктур для залучення промислових інвестицій”, – розповів Д.Кисилевський.

Нардеп також нагадав, що 1 доллар державних інвестицій, вкладений в інфраструктур індустріального парку, у 5-річній перспективі дає громаді 5 доларів приватних інвестицій та 19 доларів податків. 1 гектар індустріального парку дає громаді 50 нових робочих місць.

“Відтак, я закликаю громади розпочинати виготовлення проектно-кошторисної документації на інфраструктуру для індустріальних парків – там, де це ще не зроблено. І закликаю активніше працювати з урядом щодо напрацювання подальших змін в 590 постанову вже по фінансуванню робіт”, – резюмував заступник голови парламентського комітету.

Новини

19 Квітня 2024

ДТЕК попереджає про можливі відключення світла у Києві

Відвантаження довгого прокату за кордон зросли на 13,4%

EDF постачатиме зелену енергію для французького заводу з виробництва DRI

Асоціація портів України звернулась до уряду щодо ситуації на Дунаї

Ворог пошкодив припортову інфраструктуру на Одещині

Сім країн у світі виробляють всю свою енергію з відновлюваних джерел

Pilbara Minerals відзначає збільшення цін на літій

Nippon Steel намагається розвіяти побоювання з приводу придбання US Steel

Каметсталь освоює виплавку заготовки підвищеної якості

Виробництво в будівельному секторі ЄС зросло на 1,8% 

США виділило $28 млн на розробку технологій очищення чавуну та сталі

Україна отримає від ЄІБ 560 млн євро на відновлення енергетики та житла

Китай у березні збільшив видобуток руди на 14,5% 

УЗ планує відремонтувати майже 1200 кілометрів колій

Зміна клімату призведе до значних економічних втрат у майже всіх країнах світу

Німецький виробник дронів відкриє завод в Україні

ВСІ НОВИНИ ⇢