Литва збільшує допомогу у відновленні соціальної та освітньої інфраструктури України

Економіка Новини
Литва збільшує допомогу у відновленні соціальної та освітньої інфраструктури України

Вчора у смт Бородянка відбулось відкриття модульного містечка для тимчасового проживання 36 сімей, які втратили домівку в результаті військових дій. Про це повідомляє прес-служба Українського союзу промисловців і підприємців.

У церемонії відкриття взяли участь заступник голови Київської обласної військової адміністрації Микола Бойко, Директор Департаменту розвитку співпраці МЗС Литви, Посол Раса Кайрєнє, головна радниця з питань міжнародного партнерства уряду Литви Мантє Макаускайтє, надзвичайний і повноважний посол Литви в Україні Вальдемарас Сарапінас, Перший віце-президент Українського союзу промисловців і підприємців, голова Українсько-литовської ділової ради Сергій Прохоров, представники Центрального агентства управління проектами Литви.

Як підкреслюється, ці модульні будинки передбачають гідні умови для тимчасового проживання: теплі кімнати, прасувальний блок, кімнати відпочинку тощо.

Крім того уряд Литви виділив грощі на реконструкцію Бородянського ліцею №1. Місцевим адміністратором проекту виступає Український союз промисловців і підприємців. Проєктування цього навчального закладу відбувалось за участі литовських консультантів, тобто це буде сучасна школа європейського зразка. На території школи вже будується і бомбосховище, тобто з 1 вересня ліцей зможе почати функціонування повністю з очною формою навчання.

Слід зазначити, що Литва стала першою країною, яка на рівні уряду виділила фінансування і розпочала будівельні роботи, не очікуючи закінчення війни.

“В питаннях реконструкції і надання допомоги Україні ми керуємось виключно потребами територіальних громад і постраждалих населених пунктів і не збираємось нав’язувати будь-які проєкти чи рішення. Українці мають самі вирішувати, якою вони хочуть бачити свою країну після війни, які стратегії та технології для них актуальні. А Литва завжди буде поруч і підставить своє плече допомоги”, – підкреслили представники литовської делегації.

Новини

8 Липня 2024

У першому півріччі металурги збільшили виплавку сталі на 37%

43% українців заробляють менше ніж 10 тисяч — дослідження

Влада опублікувала негативний прогноз для ринку сталі в Китаї

Уніфікація тарифів на розподіл е/е завдасть бізнесу до 6 млрд збитків на рік 

МВФ поліпшив прогноз ВВП України на 2024

До порту Одеси прибув контейнеровоз світового гіганта MSC

Австрія сприяє декарбонізації сталевої будівельної галузі

Бразильський експорт чавуну за підсумками червня знизився

Канадській уряд схвалив продаж вугільної компанії Teck Resources

МВФ може знизити комісійні платежі для України

Влада Великої Британії вимагатиме від Tata Steel гарантії збереження робочих місць

Морським коридором пройшли 90 суден з продукцією чорної металургії

Окупанти атакували Північний ГЗК у Кривому Розі – 10 людей загинули

Thyssenkrupp завершує модернізацію ливарно-прокатного стану на заводі в Дуйсбурзі

Внаслідок ракетної атаки окупантів руйнувань зазнали три підстанції ДТЕК

Туреччина збільшує експорт арматури

ВСІ НОВИНИ ⇢