Укрзалізниця планує придбати 120 цистерн для євроколії

Економіка Новини Транспорт
Укрзалізниця планує придбати 120 цистерн для євроколії

АТ «Укрзалізниця» має намір закупити 120 цистерн для євроколії та 80 інтермодальних платформ. Про це розповів голова правління товариства під час зустрічі з членами Європейської Бізнес Асоціації, передає Rail.insider із посиланням на інформацію EBA.

Зустріч відбулася 20 квітня. Під час неї бізнес мав можливість обговорити з керівництвом Укрзалізниці нагальні питання, пов’язані з забороною на ввезення української агропродукції низкою сусідніх країн, а також питання негайної відбудови інфраструктури. До того ж голова правління поділився своїми планами та завданнями на посаді, а також підтвердив незмінність стратегічних пріоритетів роботи товариства, зокрема виділення вертикалей Укрзалізниці відповідно до сфери діяльності та забезпечення відповідності галузевого законодавства європейському.

«Законопроєкт «Про залізничний транспорт» наразі перебуває на фінальній стадії доопрацювання та незабаром буде представлений для обговорення з бізнесом та громадськістю. Водночас пан Лященко зазначив, що поточні стратегія та модель реформування Укрзалізниці потребують оновлень з урахуванням досвіду роботи УЗ під час воєнного стану та завдань післявоєнного відновлення і модернізації країни», — зауважується у дописі.

Керівництво УЗ планує сконцентруватися на трьох напрямах реформування — інфраструктури, пасажирської та вантажної вертикалі. У межах виконання інвестиційної програми стратегічними напрямами визначені відновлення та модернізація інфраструктури, оновлення рухомого складу, розвиток вантажних та мультимодальних перевезень, європейська інтеграція.

В планах товариства на 2023 рік — здійснити вихід на беззбитковість завдяки комплексу заходів, спрямованих на одночасне зростання доходів та зниження витрат. Зокрема, зростання доходів очікується завдяки:

  • зростанню обсягів вантажних перевезень порівняно з 2022 роком;
  • зростанню доходів за рахунок укладання прямих договорів з вантажовласниками;
  • впровадженню нових продуктів (контейнерні та контрейлерні поїзди). Наразі заплановані три контейнерні поїзди на Гданськ та Будапешт, водночас опрацьовується напрямок Констанци, Стамбула;
  • розвитку інтермодальних терміналів та хабів (із запланованих 20 терміналів у цьому році заплановано розвиток п’яти, які почнуть генерувати доходність у четвертому кварталі 2023 року);
  • зростанню доходів від перевезень у нових вагонах для колії 1435 мм (наразі таких вагонів 40, запланована закупка ще 120 цистерн та 80 інтермодальних платформ);
  • змінам у пасажирських перевезеннях (динамічне ціноутворення, зростання допоміжних доходів, підвищення населеності поїздів, робота з державою по компенсації за пільговиків).

«Для скорочення витрат УЗ вдасться до зменшення вартості та демонополізації закупівель шляхом переходу на прямі контракти, зменшення витрат паливно-енергетичних ресурсів та електроенергії, оптимізації процесів та підвищення продуктивності праці, скорочення непрофільних активів і витрат на непрофільні активи та відповідний персонал, скорочення витрат на недіяльні та малодіяльні дільниці», — підсумували в EBA.

Як повідомлялося раніше, з 23 березня головою правління АТ «Укрзалізниця» призначено Євгена Лященка. Завдання, які стоять перед новим керівником УЗ, окреслив віце-прем’єр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Окрім того, днями у Румунії помітили состав із цистернами УЗ європейського габариту.

Новини

19 Квітня 2024

Зміна клімату призведе до значних економічних втрат у майже всіх країнах світу

Німецький виробник дронів відкриє завод в Україні

Розвиток зеленої енергетики підштовхує світовий попит на мідь

Німеччина готова інвестувати в ключові галузі української економіки

Туск закликав фермерів припинити блокування кордону з Україною

Вже навесні повернуться графіки відключення світла по всій Україні

В березні українська економіка зросла майже на 5%

Безпеку українського морського коридору посилять

Україна отримала від Німеччини енергообладнання на понад 800 тис євро

18 Квітня 2024

Укренерго поки що не планує обмежень енергопостачання для населення

Уряд Австралії надає великий кредит заводу з переробки високочистого глинозему

Споживання сталі у Польщі за підсумками 2023 року скоротилось на 11% 

Українська промисловість здатна забезпечити локалізацію локомотива на рівні 55%

Україна потребує альтернативних джерел енергії

В Україні зростає попит на електромобілі

BHP Billiton знизила видобуток залізної руди

ВСІ НОВИНИ ⇢