Потреба в модернізації інфраструктури портів на Дунаї становить 120 млн дол – Кубраков

Економіка Новини Точка зору
Потреба в модернізації інфраструктури портів на Дунаї становить 120 млн дол – Кубраков

Потреба в модернізації та оновленні інфраструктури портів на Дунаї становить 120 млн доларів. Про це заявив віце-прем’єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков в ході візиту на Одещину спільно з Послом США Бріджит Брінк, директором Місії USAID в Україні Джеймсом Хоупом, Генеральним директором Секретаріату Дунайської Комісії Манфредом Зайтцем та представником генерального директорату мобільності та транспорту Європейської Комісії Аланом Бароном, пише ЦТС.

Посадовець зазначив, що Дунайські порти є стабільним шляхом для експорту продукції, зокрема і аграрної.

Наразі здійснені днопоглиблювальні роботи в портах Ізмаїл та Рені, відновлені всі паспортні характеристики портів та каналів. Прохідна осадка складає 6,5 м. В морських портах Ізмаїл та Рені підготовлена необхідна інфраструктура та організована перевалка нових вантажопотоків – контейнерів, наливних, зернових та інших вантажів.

“Разом партнерами обговорили перші результати запуску додаткових портових потужностей: розпочата експлуатація більше 20 нових морських терміналів; опрацьовані нові технології перевантаження з використанням плавкранів, мобільних перевантажувачів, ліхтерів, суден-накопичувачів у якості плавучих складів, інших засобів; побудовані нові тимчасові склади, обладнані ваги, лабораторії тощо. Відновлено залізничне сполучення – дільниця Басарабяска – Березино, якою вантажі можуть відносно швидко дістатись портів”, – підкреслив Куброков.

Також продовжується робота над сполученням пункту Джурджулешти на україно-молдовському кордоні та румунського порту Галац. Усе це дозволило в минулому році перевалити понад 16 млн тон вантажів. Це втричі більше, ніж довоєнний максимум. “У поточному році ми плануємо обробити щонайменше 20 млн тон через річку Дунай”, – додав він.

За словами посадовця, попри те, що сьогодні порти Ізмаїл, Рені, Усть-Дунайськ задіяли майже усі наявні потужності для перевалки вантажів, потенціал для подальшого розвитку є. А саме: модернізація та оновлення інфраструктури портів, залучення інвестицій для будівництва нових терміналів і днопоглиблення.

“Потреба в інвестиціях складає не менше 120 млн доларів”, – підсумував віце-прем’єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Новини

2 Травня 2024

Індійські металурги занепокоєні зростанням імпорту сталі

Одеський Стальканат у 2023 році скоротив чистий прибуток на 13,8%

Україні треба приєднуватись до світового тренду захисту від імпорту китайської сталі

Ворог пошкодив половину украінської енергосистеми

Укргазвидобування сягнуло рекордних показників буріння під час війни

Після розблокування кордону держбюджет додатково отримав 2,5 млрд грн

Свириденко прогнозує зростання економіки на рівні 4,6%

1 Травня 2024

НКРЕКП нарешті затвердила обсяг підтримки зелених електростанцій за 5 місяців 2023 року

Через санкції прибуток Металоінвесту скоротився на 36%

У Чилі розраховують на збільшення обсягів видобутку міді

Vale, BHP та Samarco пропонують $25,4 млрд на ремонт після обвалення греблі у 2015 році

Вступ України обійдеться Євросоюзу у кругленьку суму – Deutsche Welle

Підвищення акцизу на пальне стане ударом для всіх українців

Австрійська влада застерігає Raiffeisen bank від угоди з Дерипаскою – Reuters

У квітні бізнес позитивно оцінив поточні результати своєї діяльності

Україна вийшла на довоєнні показники експорту – Свириденко

ВСІ НОВИНИ ⇢