G7 протистоятимуть кожній спробі ухилитися від санкцій щодо Росії

Економіка Новини
G7 протистоятимуть кожній спробі ухилитися від санкцій щодо Росії

Представники G7 почали узгоджувати позиції, щоб у ці вихідні лідери могли чітко заявити, що вони протистоятимуть кожній спробі ухилитися від санкцій щодо Росії, повідомляє Nikkei.

“Прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда, президент США Джо Байден та їх п’ять колег із G7 обговорять заходи щодо недопущення того, щоб Росія закуповувала через треті країни товари, які можуть бути використані у військових цілях”, – йдеться у матеріалі.

Під час саміту у Хіросімі, який пройде з п’ятниці до неділі, лідери обговорять війну в Україні, комбіновані санкції проти Росії та свою подальшу підтримку. Президент України Володимир Зеленський отримав запрошення до участі онлайн.

Спільний документ повинен буде рішуче засудити вторгнення Росії в Україну і закликати до негайного виведення російських військ. Лідери також планують заявити, що будь-яке застосування чи загроза застосування ядерної зброї є неприпустимим.

Nikkei пише, що лазівки у санкціях стануть одним із ключових пунктів порядку денного саміту. Минув понад рік з того часу, як Росія напала на Україну, і у країн G7 виникають побоювання щодо ефективності санкцій, які вже були запроваджені.

До них відносяться обмеження на експорт до Росії деяких електронних компонентів, напівпровідників, товарів військового призначення та основних промислових товарів. Проте аналіз показує, що заборонені поставки, як і раніше, надходять до Росії через треті країни, такі як Китай.

Одна із пропозицій полягає в розширенні обміну інформацією про торгівлю в обхід санкцій. США фактично заборонили експорт високотехнологічної продукції китайським компаніям, які, як вважається, допомагають РФ обходити санкції. У Європейському союзі зараз набирає сили думка, що компанії, які виступають посередниками для Росії, самі мають бути піддані санкціям, можливо, шляхом заморожування їх коштів.

Є також побоювання, що санкції щодо третіх країн спричинять обурення у цих країнах. Перш ніж санкції можуть бути введені щодо третіх сторін, залишається ще багато проблем, але спільна декларація G7 може відбити у компаній із третіх країн бажання допомагати РФ.

Новини

25 Вересня 2024

Імпорт сталевого прокату до Індії з Китаю за досягнув семирічного максимуму

Eurofer лобіює введення додаткових обмежень на імпорт сталі до ЄС

Україна може у половину скоротити виробництво сталі через втрату Покровська

З початку року валютний виторг від експорту збільшився на 15%

НКРЕКП встановила нові зелені тарифи та надбавки до них з 1 жовтня

Відновлення української економіки у II кварталі уповільнилось до 3,7%

Укрзалізниця має намір наростити перевезення до ЄС через Угорщину

Внутрішні ціни на г/к рулон в Індії впали до трирічного мінімуму

Бразилія проведе антидемпінгове розслідування щодо фарбованого прокату з КНР та Індії 

Мексика посилює правила експорту залізної руди

Японія, В’єтнам та Тайвань майже вичерпали квоту на постачання г/к рулону до ЄС

Лондонська біржа зняла заборону на постачання нікелю з фінського заводу Норнікеля

Каметсталь провела капремонт домни №1М

Китай став лідером з виплавки сталі за даними січня – серпня 2024 року

В Україні поступово зростає споживання електрики

Збільшити втричі потужність ВДЕ до 2030 року цілком можливо – МЕА

ВСІ НОВИНИ ⇢