Уряд Австралії виділяє 32,5 млн дол грантів на розбудову мінеральних проектів

Металургія Новини
Уряд Австралії виділяє 32,5 млн дол грантів на розбудову мінеральних проектів

18 травня уряд Австралії схвалив близько 49 мільйонів австралійських доларів (32,5 мільйона доларів) грантів для 13 австралійських важливих мінеральних проектів по всій країні в спробі прискорити їх розвиток, що допоможе диверсифікувати ланцюжки поставок, повідомляє Argus.

Загалом близько 29 мільйонів австралійських доларів у вигляді грантів буде надано семи проектам у Західній Австралії (WA), з яких 11,4 мільйона австралійських доларів підуть на три проекти в Новому Південному Уельсі (NSW) і 8,4 мільйона австралійських доларів на три проекти в Квінсленді.

«13 проектів, які отримають фінансування в рамках грантів Програми розвитку критичних корисних копалин, включають плани з виробництва ключових компонентів для літій-іонних акумуляторів для електромобілів і підтримки ланцюжків поставок для передового виробництва для аерокосмічної, медичної, енергетичної та оборонної промисловості», – заявила міністр ресурсів Маделейн Кінг (Madeleine King).

Компанія Australian Strategic Materials (ASM), зареєстрована на біржі ASX, має отримати 6,5 млн австралійських доларів за свій проект Dubbo в Новому Уельсі, який може виробляти ключові оксиди цирконію, ніобію, гафнію та рідкоземельних елементів. ASM також має на меті проект забезпечити сировиною свій діючий завод Korean Metals після того, як проект Dubbo почне працювати, і закупив довгострокові поставки рідкоземельного оксиду з В’єтнамі у грудні.

Магнієва компанія Magnium Australia отримає 6,25 мільйона австралійських доларів на допомогу в комерціалізації своєї запатентованої технології чистого вилучення металевого магнію та для пілотного заводу по рафінуванню магнію в Коллі, Західна Австралія. Пілотний завод матиме потенційну виробничу потужність 800 тонн/рік металевого магнію високої чистоти та отримав грант у розмірі 5 мільйонів австралійських доларів від Фонду промислового переходу уряду штату Вашингтон, згідно з оголошенням у квітні.

Компанія Northern Minerals, зареєстрована на біржі ASX, також отримає 5,9 мільйона австралійських доларів на розвиток свого проекту Browns Range у Холлс-Крік у Вашингтоні з виробництва важких рідкоземельних металів, таких як диспрозій і тербій. За даними Northern Minerals, остаточне техніко-економічне обґрунтування, ймовірно, буде завершено протягом жовтня-грудня, а остаточне інвестиційне рішення – у січні-березні 2024 року. У жовтні 2022 року фірма підписала контракт на поставку 30 500 тонн з австралійським виробником корисних копалин Iluka Resources.

Виробник акумуляторних матеріалів Australian Energy Storage отримає 5,5 мільйона австралійських доларів за свій завод з виробництва катодних матеріалів у Квінані, штат Вашингтон. Очікується, що завод матиме виробничу потужність 10 тис тонн/рік, і компанія вела переговори щодо закупівлі важливих корисних копалин із американською Albemarle та австралійською компанією BHP, згідно з її бізнес-презентацією, опублікованою в серпні 2021 року.

International Graphite і розробник графіту Ecograf, зареєстровані на біржі ASX, отримають 4,7 і 2,9 млн австралійських доларів відповідно на підтримку своїх графітових проектів. International Graphite планує використати фонд для розробки техніко-економічних обґрунтувань своєї графітової шахти в Спрінгдейлі, яка буде інтегрована з заводом з виробництва анодних матеріалів для графітових батарей у Коллі, штат Вашингтон. Ecograf створює завод з виробництва анодних матеріалів для акумуляторів у Новому Уельсі, який очікується введення в експлуатацію на початку наступного року.

Велика літієва фірма IGO отримає 4,6 мільйона австралійських доларів у вигляді грантів для свого проекту з Wyloo Metals щодо розробки інтегрованого заводу з виробництва акумуляторних матеріалів у Квінані у Вашингтоні

“Гранти підтримають нову стратегію критичних корисних копалин Австралії, яка буде оприлюднена незабаром і в якій буде описано, як Австралія може скористатися значною можливістю розвитку свого сектору переробки найважливіших корисних копалин”, – додав федеральний міністр ресурсів.

Серед інших одержувачів грантів – інші австралійські компанії Tungsten Metals, Tungsten Mining, Clareville, Queensland Pacific Metals, High Purity Quartz і Evolution Mining.

Новини

2 Травня 2024

Запоріжкокс з початку року збільшив обсяги виробництва

Україна в квітні збільшила імпорт електроенергії на третину

ArcelorMittal очікує на відновлення попиту на сталь у ЄС

Аграрії просять уряд на три місяці продовжити чинне бронювання працівників

ДТЕК Енерго спрямував прибуток за минулий рік на відбудову ТЕС

В Брюселі пройде форум ЄС-Україна з питань оборонної промисловості

Через активну роботу СЕС вдень в Україні зафіксований профіцит електроенергії

Іспанська Tubos Reunidos заявляє про намір стати першім у світі виробником труб без викидів вуглецю

ArcelorMittal закрил коксохімічне виробництво у місті Зениця

Проблеми з судноплавством у Червоному морі можуть тривати до кінця року

Австралія має намір побудувати 25 ГВт вітроенергетичних потужностей

Індійські металурги занепокоєні зростанням імпорту сталі

Одеський Стальканат у 2023 році скоротив чистий прибуток на 13,8%

Україні треба приєднуватись до світового тренду захисту від імпорту китайської сталі

Ворог пошкодив половину украінської енергосистеми

Укргазвидобування сягнуло рекордних показників буріння під час війни

ВСІ НОВИНИ ⇢