Порти на Дунаї отримали 15 млн долл інвестицій у 2022 році — АМПУ

Економіка Новини Транспорт
Порти на Дунаї отримали 15 млн долл інвестицій у 2022 році — АМПУ

ДП «Адміністрація морських портів України» (АМПУ) ставить першочерговим завданням продовжувати нарощувати обсяги перевалки вантажів в портах на Дунаї, у тому числі реалізуючи проєкти державно-приватного партнерства. Про це заявив голова АМПУ Юрій Литвин.

Як повідомила прес-служба АМПУ, цього тижня Литвин відвідав порти Ізмаїл і Рені з метою огляду інфраструктури та знайомства із керівниками портових операторів. Під час робочої поїздки очільник АМПУ провів огляд акваторій портів та виробничих потужностей портових терміналів. У кожному порту керівник підприємства провів зустрічі із представниками портового співтовариства. Під час яких Литвин опікувався проблемними питаннями щодо співпраці державного підприємства та приватного сектору.

Першочергове завдання, яке стоїть перед АМПУ — це продовження збільшення обсягів переробки вантажів за рахунок введення в дію нових причалів, освоєння додаткових вантажопотоків, та оптимізація роботи. Це неможливо без тісної та ефективної взаємодії в межах державно-приватного партнерства. $15 млн було інвестовано у 2022 році в дунайські порти і це вже дало певний ефект. 9 травня порт Ізмаїл виконав річний план з вантажопереробки. 6,18 млн тонн — це рекордні за всю історію свого існування темпи виконання річних показників”, — зауважив Литвин.

Серед проблемних питань, які під час зустріч зазначили представники підприємств-портових операторів, — питання збільшення кількості внутрішньопортових лоцманських проводок, збільшення кількості якірних місць на Дунаї та сприяння у вирішені питання щодо поліпшення дорожньої інфраструктури на під’їзді до портів.

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури і Адміністрація морських портів завжди відкрити до діалогу і я пропоную вам також відкрито висловлювати свої побажання, задля більш ефективної співпраці на умовах партнерських взаємовідносин”, — наголосив Литвин.

За даними АМПУ, у 2022 році дунайські порти збільшили обробку вантажів до 16,5 млн тонн з 5,5 млн тонн у 2021 році. Після проведення робіт із підтримки оголошених глибин та гідроспоруд в акваторіях морських портів планується, що у 2023 році вантажообіг сягне 23 млн тонн.

Новини

10 Травня 2024

Європейські металурги побоюються виникнення дефіциту металобрухту

ArcelorMittal розпочала будівництво електродугової печі на іспанському заводі

Україна може повернутись до графіків погодинних відключень електроенергії

Уряд виділяє понад 7 млрд грн на відбудову енергосистеми

Інфляція у квітні уповільнилась до 0,2%

Шмигаль заявив про складну ситуацію в енергетиці і закликав до економії

Виручка від експорту чорних металів наблизилась до 1 млрд дол

Бразилія скорочує експорт чавуну

Морським коридором експортовано 45 млн тонн вантажів

Практика вирішення спорів щодо трансфертного ціноутворення відбувається у несприятливих обставинах – експерт

Україна збільшила імпорт електроенергії на третину, експорт скоротився у 13 разів

Японська J-Power планує здати на металобрухт декілька вугільних блоків ТЕС

У ЄС проведуть повторне розслідування щодо імпорту китайського прокату з полімерним покриттям

В уряді обговорюють можливість підвищення тарифів на електроенергію

Таксі у Вінниці: Зручне та надійне перевезення у місті

Енергетики продовжили обмеження постачання е/е для промисловості

ВСІ НОВИНИ ⇢