Незважаючи на війну в Україні створюють нові індустріальні парки

Економіка Машинобудівництво Металообробка Новини Теми дня Технології
Незважаючи на війну в Україні створюють нові індустріальні парки

Війна стримує залучення інвестицій в індустріальні парки, але все більше громад звертають увагу на потенціал цього економічного інструменту. Про це пише заступник голови парламентського комітету з питань економічного розвитку Дмитро Кисилевський на сторінці у Facebook.

Зокрема нардеп відзначив, що у травні у Вінниці зʼявився четвертий індустріальний парк “ВінІндастрі”. Міськрада підписала договорів з керуючою компанію “Вінницький фонд муніципальних інвестицій”. Вже відбулись громадські слухання щодо промислової забудови на території ІП “ВінІндастрі”. Очікується що на його території (23,5 га) будуть розміщені 4 підприємства. Тут створять 700 робочих місць і вироблятимуть поліетиленову тару, медикаменти, металоконструкції та інші товари. Ну а мер Вінниці Сергій Моргунов повідомив про плани будівництва довговічної бетонної дороги для важкого та габаритного транспорту, призначену для резидентів індустріальних парків.

Реконструкцію підʼїзної дороги до індустріального парку запланували в Хмельницькому. Оновлена дорога зʼєднає Вінницьке шосе та ІП “Хмельницький”. Завершити роботи планують до вересня 2025 року. Раніше мерія міста замовила розробку проектної документації для прокладки до ІП мереж водопостачання та каналізації. ІП “Хмельницький” займає площу 91 га. Тут планують будівництво машинобудівного підприємства, текстильного виробництва, організувати агропереробку, а також запустити виробництво електричного устаткування.

Уряд включив до Реєстру індустріальних парків ІП “Долина Стрий”. В цьому парку площею 13,95 га планують створити 700 робочих місць на підприємствах переробної промисловості. Зокрема, тут планують виробляти продукти харчування, електричне устаткування, оброблятимуть деревину, здійснюватимуть ремонт та монтаж устаткування. Ініціатор створення цього ІП – Стрийська міська рада.

“Френдлі” – таку назву отримає новий індустріальний парк, створення якого стартувало на Закарпатті, у містечку Перечин. Документи для ІП ще розробляються, а перший промисловий резидент в ньому вже практично є, повідомив Д.Кисилевський. Це компанія “Фурлендер Віндтехнолоджі”, яка випускає вітроенергетичне обладнання. Підприємство планує релокуватись в новий індустріальний парк з Краматорську.

Керівництво індустріального парку “Мостиський сухий порт” (Львівська область) оголосило про успішні переговори із залучення двох нових резидентів. Перший із них, великий нафтотрейдер, незабаром розпочне будівництво резервуарів для перевантаження нафтопродуктів. Другим резидентом, згідно з підписаною попередньою угодою, стане агрохолдинг, що займатиметься експортом агропродукції. Він будуватиме силоси для зберігання. До кінця 2023 року у розвиток логістики та комунікацій цього ІП заплановано інвестувати до 3 млн євро.

Під Києвом в Ірпені планують створити індустріальний парк. Про це заявив голова Інвестиційної ради Ірпеня Володимир Карплюк, презентуючи створений спільно з закордонними донорами “План відновлення Ірпінської громади на 2023-2033 роки”.

Новини

19 Грудня 2023

Туреччина скорочує імпорт нержавіючої сталі

Держприкордонслужба повідомляє про рекордні черги вантажівок на кордонах

Нацбанк підрахував збитки експортерів від блокади кордону

З аеропорту Бориспіль вилетів пасажирський літак

Наступний рік для економіки України буде складнішим – Reuters

ЄС планує виявляти незаконну перевалку російської нафти

ЄС скоротив імпорт українських напівфабрикатів на 11,6%

Споживчі ціни в єврозоні у листопаді збільшилися на 2,4% 

Україна втратила понад 1 млрд євро внаслідок блокади кордону з Польщею

Болгарія заборонила експорт палива з російської нафти

Саудівська Аравія планує різке збільшення виробництва сталі

Новим коридором у Чорному морі пройшли вже понад 300 суден

Метінвест готовий виробляти більше військової продукції за умови державної підтримки

Уряд Великої Британії з 2027 року запровадить свій СВАМ

ЄБРР збільшив капітал на 4 млрд євро для підтримки України

ЄС у жовтні збільшив імпорт залізної руди з України на 9%

ВСІ НОВИНИ ⇢