У Чехії ремонтуватимуть танки Т-64 спільно з Укроборонпромом

Економіка Машинобудівництво Новини Транспорт
У Чехії ремонтуватимуть танки Т-64 спільно з Укроборонпромом

ДК “Укроборонпром” та чеське держпідприємство VOP CZ розпочнуть спільний ремонт українських танків Т-64 для Сил оборони України. Про це повідомляє пресслужба Міноборони Чехії.

“Новоїчинське військово-ремонтне підприємство незабаром розпочне ремонт українських танків Т-64. З міркувань безпеки точна кількість техніки, яка пройде капітальний ремонт у Чехії протягом найближчих місяців, не може бути названа, адже танки вирушать безпосередньо на поле бою”, – зазначають у пресслужбі Міноборони Чехії.

Вона зазначила, що контракт на ремонт та модернізацію танків Т-64 української армії було укладено державним підприємством на основі меморандуму між державним підприємством VOP CZ та українським державним концерном “Укроборонпром” від лютого цього року.

“Чеська Республіка підтримує і буде підтримувати Україну в її боротьбі з російським агресором. Ми надаємо військові матеріали, тренуємо українських солдатів, а тепер ще й допомагаємо з ремонтом української техніки. Ми пропонуємо свої знання та навички у навчанні та ремонті, а також отримуємо безцінний бойовий досвід від українців”, – сказала міністр оборони Яна Черночова.

До кінця цього року співробітники VOP CZ повинні відремонтувати невизначену кількість Т-64 радянського виробництва.

“Для VOP CZ це чудова можливість відремонтувати техніку, яка потім піде прямо на фронт”, – сказав директор компанії Марек Шпок. Він додав, що співробітники його компанії протягом останніх тижнів відвідали заводи “Укроборонпрому” в Україні з метою налагодження взаємної співпраці.

За словами Шпока, танки простояли на зберіганні десятки років і потребують повного демонтажу, заміни багатьох запчастин та повного відновлення боєздатності.

“Загалом модернізація буде здійснюватися під технічним наглядом фахівців з української сторони, за її безпосередньої участі. Танки будуть оснащені засобами оптичної системи спостереження, покращеним зв’язком тощо”, – заявив Шпок, додавши, що все відбуватиметься в умовах підвищених заходів безпеки.

“Ми вдячні чеським колегам за партнерство і віримо у великі перспективи нашої співпраці. Досягнуті домовленості з VOP CZ є виконанням угоди про створення спільного оборонного кластера з Чехією, яку Укроборонпром та Агентство міжурядового оборонного співробітництва (AMOS) уклали наприкінці минулого року.

Співпраця загалом передбачає виробництво військової техніки, збільшення виробництва боєприпасів різних калібрів (як на існуючих потужностях, так і новостворених на захищених майданчиках), розвиток сервісних вузлів з обслуговування та ремонту зенітного озброєння, а також співпрацю у сфері високих технологій, зокрема, створення спільних науково-дослідних центрів”, – зазначив генеральний директор “Укроборонпрому” Юрій Гусєв.

Новини

26 Квітня 2024

ЄС закликають до більш активних дій щодо припинення імпорту російської сталі та ЗРС

Експорт сталевого брухту з Японії знизився на 4,6%

JSW очікує видобуток вугілля у 2024 році на рівні 13,5 млн тонн

Запоріжсталь має намір підвищити якість металопродукції

Уряд зберіг чинний тариф на електроенергію для населення до кінця травня

Індія дозволила російським компаніям страхувати танкери з нафтою, щоб обійти санкції 

Низька інфляція під час війни може нашкодити – економіст

Україна може втратити до 2% ВВП через обстріли енергетичної інфраструктури

Світове виробництво DRI у січні-березні збільшилось на 7,4%

З початку року машинобудівники ДТЕК виготовили п’ять вугільних комбайнів

Vale за результатами I кварталу скоротила чистий прибуток майже на 13%

Tata Steel відхилила план профспілок щодо збереження доменної печі

Японія інвестує у розвиток чилійських мідних шахт

У енергосистемі зберігається дефіцит – обмежено споживання криворізької промисловості

72% роботодавців в Україні нарікають на дефіцит кадрів

Anglo American відхилила пропозицію BHP

ВСІ НОВИНИ ⇢