У I кварталі Інтерпайп збільшив виробництво сталі, але продажі скорочуються

Металургія Новини Теми дня
У I кварталі Інтерпайп збільшив виробництво сталі, але продажі скорочуються

У I кварталі 2023 року українська промислова компанія Інтерпайп збільшила виробництво сталі на 13%, до 184 тис. тон. Про це повідомляє прес-служба компанії.

В той же час виробництво труб збільшилось на 12%, до 105 тис. тонн., а виробництво залізничної продукції зменшилось на 13%, до 20 тис. тон.

Компанія відзначає, що на початку 2023 року на виробництво на всіх підприємствах Інтерпайп негативно впливали жорсткі ліміти на споживання електроенергії для промислових споживачів. Проте вже у березні ситуація поліпшилася через зняття цих обмежень.

Водночас продажі Інтерпайп продовжили знижуватися, оскільки кон’юнктура зовнішніх ринків вже почала демонструвати перші ознаки охолодження. Зокрема, продажі OCTG-труб зменшилися на 37% р/р, лінійних труб – на 12% р/р. Триває падіння і у залізничному дивізіоні, компанія намагається компенсувати це за рахунок збільшення продажів на перспективні ринки Північної та Південної Америк, країн Близького Сходу та Азіатсько-Тихоокеанського регіону.

Зниження операційних показників, у свою чергу, призвело до зменшення фінансових результатів. Зокрема, дохід від реалізації продукції зменшився на 4% р/р, до 229 млн дол, тоді як показник EBITDA зріс у 5,2 рази р/р, до 79 млн дол. За рахунок цього показник чистого левереджу значно зміцнився – до 0.7х.

“Починаючи із середини кварталу заводи компанії повернулися до стабільної роботи, без “рваних” графіків. Це дозволило за підсумками кварталу збільшити виробництво, а в деяких сегментах, наприклад в трубному дивізіоні, дещо наблизитись до довоєнного рівня. Навіть в складних, військових умовах Інтерпайп продовжує виконувати всі замовленнями, швидко та вчасно поставляє продукцію клієнтам. Істотну підтримку надає подовження відміни усіх квот та мит на українські товари з боку США та ЄС”, – прокоментував генеральний директор компанії Андрій Коротков

Інтерпайп – українська промислова компанія, виробник сталевих труб та залізничної продукції. Продукція компанії постачається більш ніж у 80 країн світу через мережу торгових офісів, розміщених на ключових ринках Близького Сходу, Північної Америки та Європи. У 2022 року Інтерпайп реалізував 384 тис. т трубної продукції та 87 тис. т залізничної продукції. Продаж залізничних продуктів здійснюється під брендом KLW.

В Інтерпайп працюють 10 тис. співробітників. У 2022 році Компанія перерахувала до бюджетів усіх рівнів 2,8 млрд грн.

Новини

3 Травня 2024

Польща має заборонити імпорт російської металопродукції через свої порти – експерт

Якщо акциз на пальне підвищують до європейського рівня, варто збільшити й зарплату – експерт

ArcelorMittal планує розширення компанії у Бразилії

Туреччина збільшила експорт арматури на 8,9%

Морські перевезення стимулюватимуть зростання експорту продукції ГМК – НБУ

Великий бізнес з початку 2024 року сплатив майже 160 млрд грн податків 

Україна і Британія починають реалізацію проєктів у сфері зелених інновацій в енергетиці

Nippon Steel знадобиться більше часу для завершення угоди з купівлі US Steel

КНДР відправила до росії балістичні ракети

Японські торгові доми очікують скорочення прибутків від металургійного бізнесу

Реальна собівартість електроенергії для населення становить 3,5 грн – Кучеренко

Міжнародна торгова палата закликала ЄС до діалогу щодо вуглецевого мита

Польща за три місяці імпортувала 378,7 тис тонн сталі 

Уряд зобов’язав УЗ перерахувати 1,5 млрд грн до бюджету

АМПУ отримало нове лоцманське судно для портів на Дунаї

Німеччина у січні-лютому імпортувала 155 тис тонн сталі 

ВСІ НОВИНИ ⇢