Усть-Дунайський порт досі не передали переможцю аукціона

Економіка Новини Теми дня Транспорт
Усть-Дунайський порт досі не передали переможцю аукціона

Компанія-переможець приватизаційного ауціона на Усть-Дунайський порт досі не отримала придбані об’єкти у користування через відмову Фонду держмайна підписувати відповідний акт та відкриту кримінальну справу. Про це заявив юрист компанії-переможця аукціону Еліксир-Україна у ході конференції, призначеною п’ятиріччю системи Прозорро.Продажі, у п’ятницю.

Порт “пішов з молотка” на аукціоні 17 січня. Переможець торгів, ТОВ “Еліксир Україна”, погодився сплатити за об’єкт 201 мільйон гривень – втричі дорожче за стартову ціну у 60 млн грн. У компанії кажуть, що у квітні сплатили повну суму до державного бюджету.

“Інвестор готовий приймати об’єкт, інвестувати та розвивати вантажопотік, розвивати дунайське судноплавство в умовах того, що зараз зерновий коридор не працює”, – розповідає юрист компанії. “Але є перепона – одразу порушується кримінальна справа зі зрозумілих причин”.

Представники компанії відмовилися від подальших коментарів. Як свідчать дані судового реєстру, у 2023 році щодо порту було судове рішення щодо єдиної кримінальної справи № 947/19824/23. Проте компанія “Еліксир Україна” в справі не фігурує.

Як пише Економічна правда, головною проблемою у компанії назвали те, що досі не був підписаний акт приймання-передачі об’єкта, і “відповідно інвестор не має можливості отримати об’єкт в експлуатацію та розпочати оперувати коштами”. 

За словами представника “Еліксир Україна”, регіональне відділення Фонду держмайна не підписує такий акт без згоди Антимонопольного комітету на концентрацію. У компанії вважають, що у даній справі така згода не є обов’язковою згідно закону, але допускають, що “чиновники хочуть перестрахуватися і цю згоду вимагають”.

“А АМКУ розпочинає незрозуміле для нас як для покупця розслідування. І за характером питань, які ставляться – до покупця жодних питань немає. А питання до того, як держава виставила об’єкт на приватизацію. З точки зору того, як АМКУ ставить питання, під сумнівом в принципі сам проєкт”, – заявив представник компанії.

Новини

3 Травня 2024

Польща має заборонити імпорт російської металопродукції через свої порти – експерт

Якщо акциз на пальне підвищують до європейського рівня, варто збільшити й зарплату – експерт

ArcelorMittal планує розширення компанії у Бразилії

Туреччина збільшила експорт арматури на 8,9%

Морські перевезення стимулюватимуть зростання експорту продукції ГМК – НБУ

Великий бізнес з початку 2024 року сплатив майже 160 млрд грн податків 

Україна і Британія починають реалізацію проєктів у сфері зелених інновацій в енергетиці

Nippon Steel знадобиться більше часу для завершення угоди з купівлі US Steel

КНДР відправила до росії балістичні ракети

Японські торгові доми очікують скорочення прибутків від металургійного бізнесу

Реальна собівартість електроенергії для населення становить 3,5 грн – Кучеренко

Міжнародна торгова палата закликала ЄС до діалогу щодо вуглецевого мита

Польща за три місяці імпортувала 378,7 тис тонн сталі 

Уряд зобов’язав УЗ перерахувати 1,5 млрд грн до бюджету

АМПУ отримало нове лоцманське судно для портів на Дунаї

Німеччина у січні-лютому імпортувала 155 тис тонн сталі 

ВСІ НОВИНИ ⇢