Ціни на ринку сталі у Німеччині досягли дна

Економіка Металургія Новини
Ціни на ринку сталі у Німеччині досягли дна

Німецькі трейдери та металургійні підприємства очікують підвищення цін на сталь протягом липня поточного року. Про це свідчать дані дослідження S&P Global Commodity Insights, повідомляє Eurometal.

Липневий індекс настроїв трейдерів становив близько 41,67 пункту порівняно з 33,33 пунктами в червні, а індекс настроїв виробників сталі – 50 пунктів (20 пунктів у червні). Зростання настроїв на ринку вказує на очікування більш позитивних тенденцій щодо цін на найближчу перспективу. Загальний індекс цін на липень склав 45,83 пункту проти 26,67 пункту в червні.

Учасники ринку довгого прокату очікують, що ціни на відповідну продукцію зростатимуть у короткостроковій перспективі попри слабкий попит на ринку напередодні літніх канікул. Металургійні комбінати намагатимуться перекласти високі виробничі витрати на споживачів.

«Ціни досягли дна. Навіть якщо котирування брухту знизяться на € 5-10/т цього буде недостатньо для підтримки зниження цін на сталь. Я не думаю, що заводи зможуть продавати продукцію за більш низькими цінами опираючись на поточні витрати», – зазначив німецький виробник металопродукції.

На ринку листового прокату Німеччини спостерігається невелика активність на фоні сезонних факторів, а також достатніх запасів у дистриб’юторів. Очікується, що поєднання планових технічних обслуговувань та форс-мажорів на деяких заводах підтримає внутрішні ціни на сталевий лист. Проте зменшення пропозиції навряд чи буде достатнім, щоб призвести до суттєвого відновлення цін.

Загальний індекс настроїв ринку сталі Німеччини щодо запасів знизився у липні до 43,33 пункту порівняно з 49,17 пунктами у червні. При цьому, для виробників сталі цей показник склав 45 пунктів (40 пунктів у червні), а для трейдерів – 41,67 пункту (58,33 пункту).

Індекс щодо перспектив виробництва сталі на липень знизився до 16,67 пункту порівняно з 35,83 пункту в червні. Трейдери та металурги очікують, що в короткостроковій перспективі рівень випуску сталі буде знижуватись. Це відображає наближення сезону технічних обслуговувань на багатьох заводах.

Новини

2 Травня 2024

Через активну роботу СЕС вдень в Україні зафіксований профіцит електроенергії

Іспанська Tubos Reunidos заявляє про намір стати першім у світі виробником труб без викидів вуглецю

ArcelorMittal закрил коксохімічне виробництво у місті Зениця

Проблеми з судноплавством у Червоному морі можуть тривати до кінця року

Австралія має намір побудувати 25 ГВт вітроенергетичних потужностей

Індійські металурги занепокоєні зростанням імпорту сталі

Одеський Стальканат у 2023 році скоротив чистий прибуток на 13,8%

Україні треба приєднуватись до світового тренду захисту від імпорту китайської сталі

Ворог пошкодив половину украінської енергосистеми

Укргазвидобування сягнуло рекордних показників буріння під час війни

Після розблокування кордону держбюджет додатково отримав 2,5 млрд грн

Свириденко прогнозує зростання економіки на рівні 4,6%

1 Травня 2024

НКРЕКП нарешті затвердила обсяг підтримки зелених електростанцій за 5 місяців 2023 року

Через санкції прибуток Металоінвесту скоротився на 36%

У Чилі розраховують на збільшення обсягів видобутку міді

Vale, BHP та Samarco пропонують $25,4 млрд на ремонт після обвалення греблі у 2015 році

ВСІ НОВИНИ ⇢