АМКР вирішив питання забезпечення водою для виробничих потреб

Металургія Новини Теми дня
АМКР вирішив питання забезпечення водою для виробничих потреб

Металургійний комбінат “АрселорМіттал Кривий Ріг” завершив будівництво нового трубопроводу для водопостачання міста та повного покриття виробничих потреб.

Як повідомляє криворізька газета “Металург“, це дозволить постачати воду з річки Інгулець і наповнювати Південне водосховище на рівні близько 3000 кубометрів на годину. Підприємство забезпечило перекид води реверсом через власні мережі водопостачання, а також збудувало нову насосну станцію та 5 кілометрів трубопроводу.

Завдяки цьому проєкту виробничі процеси будуть забезпечені водою у повному обсязі, а населення Кривого Рогу вже зараз отримає до 30% необхідного обсягу води – це 80-90 тисяч кубометрів води на добу.

Проєкт будівництва нового трубопроводу передбачав укладання труб діаметром до 1000 мм, виконання поглиблення у місці забору води до 6 метрів, проведення ліній енергопостачання, установку підстанцій для забезпечення роботи двох насосів, а також благоустрій території та забезпечення зручного проїзду. Цілодобове будівництво тривало 20 днів, участь в ньому брали працівники АМКР та підрядні організації – “Українська гірничо-металургійна компанія” та будівельна компанія “Ольвія”.

“Будівництво нового водогону з використанням нашої існуючої системи водопостачання – це один з чотирьох проєктів, які після підриву Каховської дамби швидко впроваджуються в місті для вирішення проблем водопостачання. Компенсуючи відсутність Каховського водосховища, наш новий трубопровід забезпечить майже третину необхідного обсягу води для мешканців міста, а також закриє виробничі потреби підприємства”, – сказав Мауро Лонгобардо, генеральний директор АМКР.

За його словами, виходячи з поточної кон’юнктури ринку, рівень виробництва поки що залишиться без змін, але нова система водопостачання надає підприємству шанси для збільшення виробництва основних видів продукції.

Як відомо, після підриву ворогом Каховської дамби «АрселорМіттал Кривий Ріг» призупинив виплавку сталі та виробництво прокату, щоб зменшити споживання води в критичних умовах. У червні робота фактично усього обладнання, яке охолоджується водою, була тимчасово призупинена. Станом на сьогодні на підприємстві працюють одна доменна піч, чотири прокатних стани, конвертерний цех і одна МБЛЗ.

Новини

3 Травня 2024

Польща має заборонити імпорт російської металопродукції через свої порти – експерт

Якщо акциз на пальне підвищують до європейського рівня, варто збільшити й зарплату – експерт

ArcelorMittal планує розширення компанії у Бразилії

Туреччина збільшила експорт арматури на 8,9%

Морські перевезення стимулюватимуть зростання експорту продукції ГМК – НБУ

Великий бізнес з початку 2024 року сплатив майже 160 млрд грн податків 

Україна і Британія починають реалізацію проєктів у сфері зелених інновацій в енергетиці

Nippon Steel знадобиться більше часу для завершення угоди з купівлі US Steel

КНДР відправила до росії балістичні ракети

Японські торгові доми очікують скорочення прибутків від металургійного бізнесу

Реальна собівартість електроенергії для населення становить 3,5 грн – Кучеренко

Міжнародна торгова палата закликала ЄС до діалогу щодо вуглецевого мита

Польща за три місяці імпортувала 378,7 тис тонн сталі 

Уряд зобов’язав УЗ перерахувати 1,5 млрд грн до бюджету

АМПУ отримало нове лоцманське судно для портів на Дунаї

Німеччина у січні-лютому імпортувала 155 тис тонн сталі 

ВСІ НОВИНИ ⇢