Індія знову вводить податок на внутрішній видобуток нафти

Економіка Новини
Індія знову вводить податок на внутрішній видобуток нафти

Уряд Індії знову запровадив податок на надприбуток на внутрішній видобуток сирої нафти під час останнього перегляду схеми оподаткування, повідомляє Argus.

З 15 липня уряд знову запровадив податок у розмірі 1600 рупій за 1 т ($2,66 за барель) на внутрішній видобуток сирої нафти після зниження його до нуля 16 травня. Федеральний уряд переглядає ставки податку на несподіваний прибуток кожні два тижні, але протягом останніх двох місяців тримав податок на нульовому рівні.

Індія знову запровадила податок на надприбуток, хоча намагається збільшити внутрішній видобуток сирої нафти, щоб зменшити свою залежність від імпорту. Податок міг бути підвищений, оскільки світові ціни на сиру нафту зросли через скорочення поставок росією і Саудівською Аравією.

Станом на 4:00 за Гринвічем вересневий контракт на льодовик Brent становив $79,19 за барель, що на 68 ¢/барель менше, ніж 14 липня, коли вартість контракту закінчилася на $1,49 за барель. Але місячна розрахункова ціна Ice Brent зросла з $74,91 за барель 16 травня після скасування податку на нафту. Згідно з даними Міністерства нафти, 14 липня корзина нафти в Індії становила $81,44 за барель порівняно із середніми $74,98 за барель у червні та $74,93 за барель у травні.

Уряд має намір виробляти 25% загального попиту на сиру нафту в Індії всередині країни до 2030 року. Але імпорт становив 88% усього споживання в травні, стабільно з квітня, але зріс із 86,5% у травні 2022 року, свідчать дані Міністерства нафти.

Видобуток нафти й конденсату в Індії за квітень 2022 — березень 2023 фінансового року впав порівняно з роком раніше. Згідно з даними Міністерства нафти, Індія видобула 29,2 млн т (586 тис. барелів на добу) сирої й конденсованої нафти протягом 2022-2023 років, порівняно з 596 тис. барелів на добу в 2021-2022 роках. Країна видобула 591 тис. барелів нафти і конденсату в травні, що на 2% більше, ніж у квітні, але на 2% менше, ніж роком раніше.

Тим часом Індія в своєму останньому перегляді зберегла експортні податки на дизельне й авіаційне паливо на нульовому рівні.

19 квітня Індія скасувала експортні мита на дизельне паливо вперше після введення податкового режиму в липні 2022 року, продовжуючи цю політику досі. Експортні мита на авіаційне паливо скасовані з 4 березня і залишилися на нульовому рівні в останньому перегляді.

Новини

3 Травня 2024

Польща має заборонити імпорт російської металопродукції через свої порти – експерт

Якщо акциз на пальне підвищують до європейського рівня, варто збільшити й зарплату – експерт

ArcelorMittal планує розширення компанії у Бразилії

Туреччина збільшила експорт арматури на 8,9%

Морські перевезення стимулюватимуть зростання експорту продукції ГМК – НБУ

Великий бізнес з початку 2024 року сплатив майже 160 млрд грн податків 

Україна і Британія починають реалізацію проєктів у сфері зелених інновацій в енергетиці

Nippon Steel знадобиться більше часу для завершення угоди з купівлі US Steel

КНДР відправила до росії балістичні ракети

Японські торгові доми очікують скорочення прибутків від металургійного бізнесу

Реальна собівартість електроенергії для населення становить 3,5 грн – Кучеренко

Міжнародна торгова палата закликала ЄС до діалогу щодо вуглецевого мита

Польща за три місяці імпортувала 378,7 тис тонн сталі 

Уряд зобов’язав УЗ перерахувати 1,5 млрд грн до бюджету

АМПУ отримало нове лоцманське судно для портів на Дунаї

Німеччина у січні-лютому імпортувала 155 тис тонн сталі 

ВСІ НОВИНИ ⇢