УЗ закликає нарощувати транзитні перевезення територією Молдови

Економіка Новини Транспорт
УЗ закликає нарощувати транзитні перевезення територією Молдови

В АТ «Укрзалізниця» закликали вантажовідправників збільшувати обсяги навантаження у напрямку портів Рені, Джурджулешти та Галац через територію Молдови. Про це йшлося під час наради представників компанії з учасниками аграрного ринку 20 липня, передає Rail.insider.

Як зауважив заступник директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов, знижки, які погодилася надати залізниця Молдови, почали діяти з 15 липня. «Вони будуть обраховані за 15 днів. Необхідний місячний обсяг поділиться навпіл, і це буде норма для липня. А із серпня обсяги вже будуть обраховуватися за місяць», — зауважив представник УЗ.

При цьому будуть враховуватися обсяги всіх експедиторів, які забезпечують перевезення територією Молдови. До речі, УЗ планує увійти до їхнього переліку. Зокрема, наступного тижня передбачає запропонувати бізнесу договір із філією «Центр транспортної логістики» щодо надання послуг з експедирування вантажів по території Молдови.

«Якщо за підсумками місяця буде виконано мінімальний обсяг, усім експедиторам надається знижка. При чому вона буде обрахована залізницею Молдови до шостого числа наступного місяця. Відповідно, ви (вантажовідправники, — ред.) маєте звернутися до свого експедитора, щоб він вам потім повернув цю знижку і зменшив плату за перевезення на цю сумму», — пояснив Валерій Ткачов.

Для того щоб бізнес міг контролювати майбутню наявність цієї знижки або відсутність, посадовець планує щодекади інформувати учасників аграрного ринку України про те, скільки перевезли у транзитному сполученні територією Молдови. «Аби ми розуміли, відстаємо ми від необхідних темпів чи навпаки», — уточнив він.

Також Валерій Ткачов закликав вантажовідправників дізнатися, яка ситуація в портах, скільки є там терміналів та яка їхня потужність.

«На мою думку, зараз основний ризик невиконання обсягів — не в тому, що залізниця не зможе перевезти 80–120 вагонів на добу із зерновими. Проблема може виникнути з тим, що портові термінали в Рені, Джурджулештах або Галаці не зможуть цей обсяг щодоби обробляти», — наголосив представник Укрзалізниці.

Він додав, що незабаром комісія Укрзалізниці планує оглянути наявні потужності в портах і домовитися про координацію роботи з терміналами.

Нагадаємо, що наразі вирішується питання щодо коригування номенклатур вантажів, на які діють знижки на транзитні перевезення територією сусідньої держави.

Новини

3 Травня 2024

Польща має заборонити імпорт російської металопродукції через свої порти – експерт

Якщо акциз на пальне підвищують до європейського рівня, варто збільшити й зарплату – експерт

ArcelorMittal планує розширення компанії у Бразилії

Туреччина збільшила експорт арматури на 8,9%

Морські перевезення стимулюватимуть зростання експорту продукції ГМК – НБУ

Великий бізнес з початку 2024 року сплатив майже 160 млрд грн податків 

Україна і Британія починають реалізацію проєктів у сфері зелених інновацій в енергетиці

Nippon Steel знадобиться більше часу для завершення угоди з купівлі US Steel

КНДР відправила до росії балістичні ракети

Японські торгові доми очікують скорочення прибутків від металургійного бізнесу

Реальна собівартість електроенергії для населення становить 3,5 грн – Кучеренко

Міжнародна торгова палата закликала ЄС до діалогу щодо вуглецевого мита

Польща за три місяці імпортувала 378,7 тис тонн сталі 

Уряд зобов’язав УЗ перерахувати 1,5 млрд грн до бюджету

АМПУ отримало нове лоцманське судно для портів на Дунаї

Німеччина у січні-лютому імпортувала 155 тис тонн сталі 

ВСІ НОВИНИ ⇢