УЗ возитиме контейнери інтермодальними поїздами до Гданська

Економіка Новини Транспорт
УЗ возитиме контейнери інтермодальними поїздами до Гданська

«Укрзалізниця» запускає послугу перевезення контейнерів інтермодальними поїздами, на першому етапі – до Гданська (Польща). В Україні вантажі відправлятимуть із чотирьох міст – Києва, Одеси, Дніпра, Вінниці. Про це повідомив заступник директора департаменту комерційної роботи «Укрзалізниця» Валерій Ткачов.

Перевезення здійснюватиметься в суховантажних контейнерах 20 DV (25 тонн) і 40 DV (27 тонн).

На цьому етапі УЗ пропонує два види перевезень: one trip train означає, що клієнт не несе відповідальності за повернення вагона, а round trip way – використання вагона після попередньої операції. Для них оприлюднено тарифи, які діятимуть до 1 серпня. Зокрема, послуга перевезення завантаженого контейнера 20 DV із Києва до Гданська на умовах one trip train коштуватиме 1620 євро, контейнера 40DV – 2290 євро. Ціна не включає оренду або використання контейнера, VGM (декларацію про підтвердження маси брутто контейнера), митні формальності, гарантії, перевірки та страховку вантажу.

Згідно з презентацією УЗ, незабаром контейнерні маршрутні поїзди можуть формуватися на чотирьох прикордонних переходах: Ягодин – Дорогоуськ, Ізов – Грубешів, Мостиська – Медика (у напрямку Польщі) і Чоп – Чєрна (Словаччина), Загонь (Угорщина) на коліях 1435 мм і 1520 мм. Зазначено, що маршрутні поїзди забезпечать ефективне сполучення з коридорами основної залізничної мережі ЄС. Зокрема, Ягодин може бути з’єднаний з Балтійсько-Адріатичною та Північно-Морською-Балтійською основною залізничною мережею, Мостиська – з Балтійсько-Адріатичною та Ренійсько-Дунайською магістральними залізничними мережами, Чоп – з основною залізничною мережею Рейн-Дунай та Середземномор’я, Вадул-Сірет – з основною залізничною мережею Рейн-Дунай. Це дасть змогу доставляти вантажі в порти країн Балтії, а також Польщі, Північної та Південної Європи, в чорноморські порти, до внутрішніх європейських інтермодальних терміналів.

Повідомляється, що контейнерні маршрутні поїзди будуть інтегровані в інтермодальну національну мережу «Центру транспортного сервісу «Ліски» (ЦТС «Ліски»), яка буде оператором перевезень. Згідно з презентацією УЗ, будуть задіяні операційні термінали «Ліски» в Чопі, Скнилові, Одесі, Києві, Дніпрі та Харкові. Також проєктують термінали в Ковелі, Вінниці, Полтаві, йдеться в повідомленні.

У презентації УЗ зазначено, що термінали ЦТС «Ліски» оснащені 4479 фітинговими платформами (40DV, 60DV і 80DV), 2975 контейнерами (20 DV і 40 DV), 13 контейнерними кранами (зокрема, три на терміналі в Києві, три – в Одесі, по одному в Дніпрі, Харкові та Чопі), 110 причіпними платформами, трьома річстакерами для контейнерів, 50 вантажними тягачами і 100 напівпричепами.

«Філія ЦТС «Ліски» готова надати повний комплекс послуг з організації перевезення контейнерів – контейнери, спеціалізований рухомий склад, термінальні послуги (забезпечення виконання навантажувально-розвантажувальних операцій, складування, зберігання вантажів), а також забезпечити оформлення транспортних документів, митне оформлення та сертифікацію, багато інших послуг. Зокрема, ЦТС забезпечить транспортування вантажу в контейнерах територією України та Польщі, оброблення маршрутних поїздів у порту Гданськ», – зазначено в повідомленні УЗ.

Новини

27 Вересня 2024

Американська донька Liberty Steel скорочує виробництво до кінця жовтня

Польське ЕКА вперше застрахувало виробничий комплекс в Україні

В ВР не виключають можливості підвищення ПДВ у майбутньому

Франція і Німеччина проти плану Єврокомісії щодо кредиту для України на 35 млрд  

За період великої війни кількість індустриальних парків зросла понад удвічі

Інтерпайп залишається великим експортером продукції із високою доданою вартістю

Європейська організація морських портів закликала звільнити від податків берегові джерела живлення

Мексика продовжила дію мита на українські безшовні труби

Система тарифоутворення Укрзалізниці давно застаріла і потребує перегляду

Канада та ЄС домовилися допомагати розвивати вуглецеве ціноутворення у світі

Український уряд має розпочати переговори з ЄС щодо відтермінування CBAM

В Україні оголошено перший аукціон із розподілу квоти підтримки зеленої енергетики

ЄС збільшив імпорт заліза прямого відновлення на 4,8%

ArcelorMittal зупинив проєкт розширення бразильського заводу через зростання імпорту сталі

Ціни на залізну руду перевищили позначку в 100 дол/тонну

Жінки врятують світ: Україна запускає програму навчання жінок на операторок екскаватора 

ВСІ НОВИНИ ⇢