Ціна на мідь знизилася

Економіка Новини
Ціна на мідь знизилася

На лондонській біржі металів LME середня ціна на мідь знизилася порівняно з попереднім періодом на 10 $/т, до 8 445 $/т. На ринку відзначався різноспрямований вплив макроекономічної статистики щодо Китаю та США, на тлі зміцнення американської економіки та ослаблення китайської, а також очікування зростання ключової ставки в США на засіданні Федрезерва, повідомляє компанія Транслом.

З макроекономічного погляду, ринку відзначається вплив різноспрямованих чинників. Оптимізм ринку надавали статдані щодо виробничої інфляції у США та індексу споживчих цін у червні. Зниження даних показників стало ще одним свідченням того, що економіка США набула періоду дефляції, незважаючи на збереження напруженої ситуації на ринку праці. За даними міністерства праці США, індекс споживчих цін у США в червні зріс на 0,2% і на 3% по році, що стало мінімальним значенням за останній рік. Індекс виробничих цін у червні зріс на 0,1%, а за 12 місяців цей показник збільшився на 2,6%.

У той же час, дані з продажу в червні виявилися нижчими за прогнозні — 0,2%, замість 0,5%. Однак, збереження зростання цього показника протягом останніх кількох місяців свідчить про ймовірнісне утримання економіки США на шляху зростання.

Негативний вплив на зниження інвестиційного попиту на метали має очікування засідання Федрезерва за ключовою ставкою, з потенціалом до зростання на 25 б.п.

З макроекономічної точки зору, дані щодо Китаю за червень свідчать про зниження світового попиту та послаблення сектора нерухомості на внутрішньому ринку. Експорт із Китаю у червні знизився за рік на 12,4%. А вартість нового житла не змінилася, що стало найслабшим результатом за роком і свідчить про слабкий стан сектора нерухомості, що становить одну четверту економіки КНР. Ціни виробників знижувалися у червні найшвидшими темпами за останні сім років, а споживчі ціни балансували на межі дефляції.

Згідно зі звітом Національного бюро статистики КНР, ціни виробників (PPI) у червні знизилися за рік на 5,4%. При цьому у травні зниження цього показника склало 4,6%. Індекс споживчих цін (CPI) не змінився, порівняно зі зростанням на 0,2%.

За даними Національного бюро статистики Китаю, зростання ВВП у другому кварталі сповільнилося на тлі внутрішнього попиту, що слабшає, і експортних ринків. ВВП Китаю у другому кварталі зріс на 0,8% порівняно з попереднім періодом, тоді як у першому кварталі зростання становило 2,2%.

Запаси міді на LME за даними від 19 липня зросли порівняно з минулим тижнем на 5 тис. тонн, до 59 тис. тонн. Запаси міді у Китаї зросли порівняно з минулим тижнем на 8,4 тис. тонн, до 125,4 тис. тонн.

Ф’ючерсні котирування міді на Шанхайській біржі металів із постачанням у серпні склали 8 462 $/т. Ф’ючерсні котирування міді на лондонській біржі металів знизилися порівняно з минулим тижнем на 2,4 %, до 8 382 $/т, різниця між ф’ючерсними та спотовими котируваннями склала 31 $/т.

Компанія SolGold повідомила про отримання 25-річної ліцензії на розробку флагманського мідно-золотого родовища Cascabel в Андах. Згідно з попереднім техніко-економічним обґрунтуванням, опублікованим у квітні минулого року, щорічний видобуток становитиме в середньому 132 тис. тонн міді, 358 тис. унцій золота та 1 млн унцій срібла протягом 55-річного терміну експлуатації копальні Cascabel.

Новини

17 Травня 2024

США не хочуть віддавати U.S.Steel японцям

У I кварталі виручка Vallourec скоротилась на 26%

Шведська компанія хоче побудувати ще чотири заводи водневої металургії

Єврокомісія почала розслідувати імпорт білої жерсті з Китаю

Dunaferr модернізує прокатні стани

Нафтогаз з початку року запустив 7 нових свердловин – Шмигаль

Україна запропонувала Аргентині та Чилі зону вільної торгівлі

Внаслідок бойових дій на території України викиди СО2 сягнули 180 млн тонн

Китай інвестує у зелене авіаційне паливо

російські порти знизили перевалку вантажів на 4%

Виробництво сталі в Китаї скоротилось на 3%

Металурги у квітні збільшили експорт довгого прокату на 7,6%

Уряд змінив порядок бронювання від мобілізації на підприємствах двох сфер економіки

Україна вийшла на максимальну потужність імпорту електроенергії з ЄС

Уряд виділив 1,5 млрд грн для відновлення Зміївської та Трипільської ТЕС

Данія виділить Україні новий пакет військової допомоги на 750 млн євро

ВСІ НОВИНИ ⇢