EUROFER прогнозує зниження попиту на сталь на 3% у 2023 році

Економіка Металургія Новини
EUROFER прогнозує зниження попиту на сталь на 3% у 2023 році

Попит на сталь у Європейському Союзі, як і очікувалося, знизиться на 3% цього року на тлі високих цін на енергоносії та млявого попиту, заявила Європейська асоціація виробників сталі (Eurofer), знизивши свій прогноз, повідомляє агентство Reuters.

У травні галузева група заявила, що споживання сталі має знизитися на 1% у 2023 році, але невизначеність, що зберігається, означає, що перспективи на цей рік погіршилися, йдеться в заяві.

“Європейська сталеливарна промисловість вже давно стикається з численними проблемами, від пандемії до енергетичної кризи та інших руйнівних факторів”, — сказав генеральний директор Eurofer Аксель Еггерт.

Сталеливарний сектор ЄС виробляє близько 152 млн. тонн сталі на рік на 500 підприємствах із оборотом €130 млрд ($144,04 млрд).

Група заявила, що зниження видимого попиту на сталь 2023 року стане четвертим негативним результатом за останні п’ять років.

Очевидний попит на сталь вимірює виробництво сталі плюс імпорт за вирахуванням експорту та матеріалу, що надходить, який піддається подальшій переробці в блоці.

Eurofer, однак, був більш оптимістичний щодо 2024 року, підвищивши свій прогноз до зростання попиту на 6,2% з оцінки 5,4% у травні.

У першому кварталі (за останніми доступними фактичними даними) споживання сталі скоротилося на 11,7% у річному обчисленні до 34,5 млн метричних тонн, що вище за падіння на 19,3% в останньому кварталі минулого року, йдеться в заяві.

Очікується, що виробництво в секторах, що використовують сталь, таких як автомобілебудування, транспорт та будівництво, уповільниться до 1,3% цього року порівняно зі зростанням на 3,1% у 2022 році, повідомляє Eurofer.

“Очікується, що частина 2023 року, що залишилася, характеризуватиметься поєднанням невизначеності цін на енергоносії, низького попиту в галузі та економічних проблем, викликаних інфляцією”, — йдеться у звіті.

Загальний обсяг імпорту сталі впав на 28% у річному обчисленні у першому кварталі через слабкий попит, але частка імпорту порівняно із споживанням становила 22%, що є високим показником в історичному плані.

Новини

3 Травня 2024

Польща має заборонити імпорт російської металопродукції через свої порти – експерт

Якщо акциз на пальне підвищують до європейського рівня, варто збільшити й зарплату – експерт

ArcelorMittal планує розширення компанії у Бразилії

Туреччина збільшила експорт арматури на 8,9%

Морські перевезення стимулюватимуть зростання експорту продукції ГМК – НБУ

Великий бізнес з початку 2024 року сплатив майже 160 млрд грн податків 

Україна і Британія починають реалізацію проєктів у сфері зелених інновацій в енергетиці

Nippon Steel знадобиться більше часу для завершення угоди з купівлі US Steel

КНДР відправила до росії балістичні ракети

Японські торгові доми очікують скорочення прибутків від металургійного бізнесу

Реальна собівартість електроенергії для населення становить 3,5 грн – Кучеренко

Міжнародна торгова палата закликала ЄС до діалогу щодо вуглецевого мита

Польща за три місяці імпортувала 378,7 тис тонн сталі 

Уряд зобов’язав УЗ перерахувати 1,5 млрд грн до бюджету

АМПУ отримало нове лоцманське судно для портів на Дунаї

Німеччина у січні-лютому імпортувала 155 тис тонн сталі 

ВСІ НОВИНИ ⇢