У червні Південна Корея суттєво збільшила імпорт металобрухту

Металургія Новини
У червні Південна Корея суттєво збільшила імпорт металобрухту

Імпорт брухту чорних металів до Південної Кореї в червні зріс до 13-місячного максимуму, оскільки зміцнення економіки країни і житлового будівництва сприяло зростанню настроїв, а місцеві виробники сталі шукали більше брухту в цьому місяці, повідомляє Argus.

Імпорт брухту чорних металів до Південної Кореї в червні склав 441 269 тонн, що на 32% більше в порівнянні з попереднім місяцем і на 12,2% більше в річному обчисленні, свідчать митні дані. Це також найвищий обсяг імпорту з травня 2022 року – 465 281 тонн. Чистий обсяг імпорту брухту чорних металів у першій половині цього року становив 2,1 млн тонн, що на 22% нижче, ніж за аналогічний період 2022 року.

Економіка Південної Кореї зростала швидше, ніж очікувалося, у другому кварталі. Валовий внутрішній продукт країни зріс на 0,6% у квітні-червні і був на 0,9% вищим порівняно з другим кварталом 2022 року.

У другому кварталі також покращилася житлова статистика. За даними Міністерства землі, інфраструктури та транспорту, кількість непроданих будинків у країні на кінець червня становила 66 388, що на 3,6 в.п. менше, ніж у попередньому місяці. Це також стало четвертим місяцем поспіль зниження статистики непроданого житла.

Японія залишається найбільшим експортером брухту чорних металів до Південної Кореї – 315 120 т у червні, що становить приблизно 71% від загального чистого імпорту країни. Це також найвищий показник експорту з Японії з квітня 2022 року – 364 160 т. Чистий імпорт з Японії був вищим на 31% та 44% у місячному та річному обчисленні відповідно. У першій половині цього року Японія експортувала загалом 1,53 млн тонн брухту до Південної Кореї, що на 10 відсотків більше, ніж у минулому році.

США були другим за величиною експортером брухту до Південної Кореї – 48 704 тонн у червні. Хоча це майже вдвічі більше порівняно з низьким травневим показником, це також означає зниження на 60 відсотків у річному обчисленні. У першій половині 2023 року чистий імпорт зі США становив 222 515 тонн, що на 43% менше, ніж у минулому році. Торгові джерела повідомили, що повільне утворення брухту та низькі ціни на брухт змусили експортерів зайняти вичікувальну позицію в квітні і травні.

Новини

10 Травня 2024

Україна отримає від Німеччини 45 млн євро на відновлення енергетики

Експерти оцінили “податкове” бронювання працівників

Профспілка британського заводу Tata Steel проголосувала за страйк

9 Травня 2024

Укрзалізниця має продавати металобрухт якнайшвидше – Гусак

У інвесторів є попит на системи накопичення енергії – Кудрицький

Жеваго отримав нову підозру по справі банку Фінанси та Кредит

США у березні скоротили експорт металобрухту

Україна шукає в ЄС кошти для підтримки збройової промисловості

Мексика продовжує збільшувати імпорт сталевого прокату

Внаслідок обстрілів з експлуатації виведені дві ГЕС

Укренерго закликає до дбайливого споживання електрики – у системі дефіцит

Voestalpine отримає контрольний пакет італійського виробника зварювального дроту

Велика Британія надала додаткові кошти на підтримку української енергетики

Рада розширила програму пільгових кредитів на виробників зброї

Міненерго повідомляє про можливі відключення електропостачання для промисловості

Liberty Steel законсервує свій завод у британському Сканторпі

ВСІ НОВИНИ ⇢