Проект будівництва нової фабрики огрудкування для АМКР вже не є актуальним

Металургія Новини
Проект будівництва нової фабрики огрудкування для АМКР вже не є актуальним

Корпорація ArcelorMittal, до якої входить Криворізький гірничо-металургійний комбінат ПАТ “ArcelorMittal Кривий Ріг” (АМКР, Дніпропетровська обл.), виключив із переліку актуальних проєкт будівництва нової фабрики огрудкування у Кривому Розі.

“Оголошений раніше пакет стратегічних капіталовкладень наразі переглянутий, щоб відобразити зміну обсягу та інфляції в проєктах Ліберія та Монлевейд, тоді як раніше зупинений проєкт заводу з виробництва котунів в Україні був видалений (з переліку стратегічних капвкладень – ІФ-У)”, – констатується у проміжному звіті компанії за другий квартал і перше півріччя 2023 року.

У свою чергу, у пресслужбі АМКР у відповіді на запит агентства “Інтерфакс-Україна” пояснили, що від цього проєкту компанія повністю не відмовляється.

“Проєкт будівництва фабрики огрудкування компанія тимчасово виключила з актуального переліку проєктів капітальних інвестицій. Проте компанія не відмовляється від цього контракту і готова повернутися до проєкту після завершення війни”, – пояснили у пресслужбі.

Як повідомлялося, раніше АМКР заявила про зупинення реалізації проєкту будівництва фабрики.

Раніше генеральний директор АМКР Мауро Лонгобардо під час спілкування з трудовим колективом та керівниками підрозділів у квітні поточного року повідомляв, що за всіма показниками минулий рік був складним для підприємства, зазначивши, що підприємство запланувало направити $130 млн на капінвестиції. І наголошував, що основним проєктом оновлення стане будівництво хвостосховища “Третя карта”, додавши, що окрема увага буде приділена проєкту будівництва фабрики огрудкування, робота над яким призупинилася через війну.

На пресконференції в липні 2021 року Лонгобардо повідомляв журналістам, що АМКР реалізує проєкт із будівництва за участю китайської компанії Sinosteel нової фабрики огрудкування відповідно до плану. Проєкт планувалося завершити до кінця 2023 – початку 2024р.

Інвестиції в проєкт будівництва нової фабрики огрудкування оцінювалися у понад $250 млн. Планувалося, що нова фабрика огрудкування зможе випускати до 5 млн тонн окатишів на рік.

ArcelorMittal Кривий Ріг – найбільший виробник сталевого прокату в Україні. Спеціалізується на випуску довгомірного прокату, зокрема, арматури та катанки.

ArcelorMittal володіє в Україні найбільшим гірничо-металургійним комбінатом “ArcelorMittal Кривий Ріг” та низкою малих компаній, зокрема, ПАТ “ArcelorMittal Берислав”.

Новини

3 Травня 2024

Польща має заборонити імпорт російської металопродукції через свої порти – експерт

Якщо акциз на пальне підвищують до європейського рівня, варто збільшити й зарплату – експерт

ArcelorMittal планує розширення компанії у Бразилії

Туреччина збільшила експорт арматури на 8,9%

Морські перевезення стимулюватимуть зростання експорту продукції ГМК – НБУ

Великий бізнес з початку 2024 року сплатив майже 160 млрд грн податків 

Україна і Британія починають реалізацію проєктів у сфері зелених інновацій в енергетиці

Nippon Steel знадобиться більше часу для завершення угоди з купівлі US Steel

КНДР відправила до росії балістичні ракети

Японські торгові доми очікують скорочення прибутків від металургійного бізнесу

Реальна собівартість електроенергії для населення становить 3,5 грн – Кучеренко

Міжнародна торгова палата закликала ЄС до діалогу щодо вуглецевого мита

Польща за три місяці імпортувала 378,7 тис тонн сталі 

Уряд зобов’язав УЗ перерахувати 1,5 млрд грн до бюджету

АМПУ отримало нове лоцманське судно для портів на Дунаї

Німеччина у січні-лютому імпортувала 155 тис тонн сталі 

ВСІ НОВИНИ ⇢