Індійська JSW Steel претендує на частку у Teck Resources

Економіка Металургія Новини
Індійська JSW Steel претендує на частку у Teck Resources

Індійська корпорація JSW Steel планує викупити 20% бізнесу канадської Teck Resources з виробництва коксівного вугілля. JSW Steel оцінює ці акції приблизно $2 млрд, повідомляє Bloomberg з посиланням на власні джерела.

Індійська компанія вже обговорює з банками можливість отримання кредитної лінії на цю суму. Bloomberg уточнює, що переговори JSW Steel та Teck перебувають на початковому етапі, тому остаточна вартість активів та інші умови угоди можуть змінитися.

У лютому 2023 р. Teck оголосила про поділ єдиної компанії на дві: Teck Metals для виробництва кольорових металів та Elk Valley Resources (EVR) для операцій, пов’язаних з коксівним вугіллям. Вартість останньої мала скласти $11,5 млрд., трохи більше половини капіталізації Teck на той момент ($22 млрд.).

Плани канадської компанії збудили додатковий інтерес конкурентів. Так, корпорація Glencore на початку квітня запропонувала її керівництву поглинання за $23 млрд. З подібними пропозиціями до Teck звернулися й інші найбільші світові гірничодобувні компанії, такі як Vale, Anglo American, Freeport-McMoRan. Їх умови не були озвучені публічно. Наприкінці квітня керівництво Teck Resources відмінило голосування інвесторів щодо нової бізнес-моделі. Скасування відбулося буквально за кілька годин до зборів, які мали визначити подальшу долю компанії. Цікаво, що вартість її акцій після цієї новини злетіла на 11%.

Як повідомляло тоді видання Bloomberg, правлінню Teck, ймовірно, не вдалося переконати інвесторів у необхідності поділу активів. Тим більше, що протягом усього місяця Glencore старанно рекламувала їм свою угоду на $23 млрд. щодо злиття та аналогічного поділу вже спільного бізнесу на дві компанії.

Крім того, в пресі з’являлася інформація, що Glencore значно підняла ставки і сума угоди до дати голосування помітно зросла (до $8 млрд.). Bloomberg зазначає, що злиття корпорацій є дуже вигідним для інвесторів Teck Resources.

Капіталізація Teck Resources на початок квітня становила близько $23 млрд. У 2022 р. обсяги її виробництва досягли 270,5 тис. т міді, 248,9 тис. т цинку та 21,5 млн. т коксівного вугілля.

Новини

26 Квітня 2024

ЄС закликають до більш активних дій щодо припинення імпорту російської сталі та ЗРС

Експорт сталевого брухту з Японії знизився на 4,6%

JSW очікує видобуток вугілля у 2024 році на рівні 13,5 млн тонн

Запоріжсталь має намір підвищити якість металопродукції

Уряд зберіг чинний тариф на електроенергію для населення до кінця травня

Індія дозволила російським компаніям страхувати танкери з нафтою, щоб обійти санкції 

Низька інфляція під час війни може нашкодити – економіст

Посудомоечная машина: мифы и реальность

Україна може втратити до 2% ВВП через обстріли енергетичної інфраструктури

Світове виробництво DRI у січні-березні збільшилось на 7,4%

З початку року машинобудівники ДТЕК виготовили п’ять вугільних комбайнів

Vale за результатами I кварталу скоротила чистий прибуток майже на 13%

Tata Steel відхилила план профспілок щодо збереження доменної печі

Японія інвестує у розвиток чилійських мідних шахт

У енергосистемі зберігається дефіцит – обмежено споживання криворізької промисловості

72% роботодавців в Україні нарікають на дефіцит кадрів

ВСІ НОВИНИ ⇢