Промвиробництво в єврозоні в червні зросло на 0,5% порівняно з травнем

Економіка Металургія Новини
Промвиробництво в єврозоні в червні зросло на 0,5% порівняно з травнем

У червні цього року промислове виробництво з урахуванням сезонних коливань збільшилося на 0,5% у зоні євро та на 0,4% у ЄС-27 порівняно з травнем.

Промислове виробництво у травні поточного року не змінилося порівняно з квітнем. У червні цього року, порівняно з червнем 2022 року, промислове виробництво скоротилося на 1,2% як у зоні євро, так і в ЄС-27. Як повідомляє портал Steel Orbis, ці цифри публікує Євростат, Статистичне бюро Європейського Союзу.

Порівняно з травнем цього року, у червні виробництво товарів тривалого користування скоротилося на 0,1% у зоні євро та на 0,4% у ЄС-27, тоді як виробництво капітальних товарів скоротилося на 0,7% як у зоні євро , так і в ЄС-27 у місячному порівнянні. У звітному місяці випуск споживчих товарів короткочасного користування впав на 0,1% у єврозоні та на 0,4% у ЄС-27 порівняно з попереднім місяцем. У червні виробництво проміжних товарів скоротилося на 0,9% у зоні євро та на 0,8% у ЄС-27, тоді як виробництво енергії зросло на 0,5% як у зоні євро, так і в ЄС-27, обох випадках у місячному порівнянні.

Серед держав-членів у червні найвищий місячний приріст був зареєстрований у Данії (12,3%), Ірландії (8,3%) та Словаччині (3,6%).

Порівняно з тим же місяцем 2022 року у червні цього року виробництво капітальних товарів збільшилося на 4,4% у зоні євро та на 4,8% у ЄС-27. У тому ж місяці виробництво споживчих товарів тривалого користування скоротилося на 5,2% у зоні євро та на 6,5% у ЄС-27, тоді як виробництво проміжних товарів скоротилося на 6,3% у зоні євро та на 6,6%. % в ЄС-27, усюди у річному порівнянні. У звітному місяці виробництво споживчих товарів короткочасного користування збільшилося на 0,2% у зоні євро та на 2,1% у ЄС-27, а виробництво енергії скоротилося на 7,8% у зоні євро та на 8,9% у ЄС-27 , скрізь у річному порівнянні.

У червні найвищий річний приріст був зареєстрований у Данії (12,3%), Ірландії (8,3%) та Словаччині (3,6%), тоді як в Естонії (-12,7%), Болгарії (- 9,3%) та Бельгії (-7,6%) зареєстровано найбільше зниження.

Новини

17 Травня 2024

США не хочуть віддавати U.S.Steel японцям

У I кварталі виручка Vallourec скоротилась на 26%

Шведська компанія хоче побудувати ще чотири заводи водневої металургії

Єврокомісія почала розслідувати імпорт білої жерсті з Китаю

Dunaferr модернізує прокатні стани

Нафтогаз з початку року запустив 7 нових свердловин – Шмигаль

Україна запропонувала Аргентині та Чилі зону вільної торгівлі

Внаслідок бойових дій на території України викиди СО2 сягнули 180 млн тонн

Китай інвестує у зелене авіаційне паливо

російські порти знизили перевалку вантажів на 4%

Виробництво сталі в Китаї скоротилось на 3%

Металурги у квітні збільшили експорт довгого прокату на 7,6%

Уряд змінив порядок бронювання від мобілізації на підприємствах двох сфер економіки

Україна вийшла на максимальну потужність імпорту електроенергії з ЄС

Уряд виділив 1,5 млрд грн для відновлення Зміївської та Трипільської ТЕС

Данія виділить Україні новий пакет військової допомоги на 750 млн євро

ВСІ НОВИНИ ⇢