Метінвест за 1,5 року війни спрямував на потреби армії 2 млрд грн

Економіка Новини
Метінвест за 1,5 року війни спрямував на потреби армії 2 млрд грн

Група «Метінвест» з початку повномасштабного вторгнення рф на територію України спрямувала на підтримку держави та її громадян майже 4 млрд грн, з яких 2 млрд грн на потреби армії в межах мілітарної ініціативи «Сталевий Фронт». Про це йдеться у пресрелізі на сайті компанії.

«Усі 17 років свого існування «Метінвест» інвестував у розвиток виробництва й добробут України. З початку повномасштабної війни перед нами постав ще один, найважливіший виклик – допомогти країні здобути перемогу над ворогом, щоб зберегти її суверенітет і незалежність. Тож усі ці півтора року підприємства компанії стали не тільки свідками, а й активними учасниками боротьби. Ми працюємо для потреб фронту, доставляємо гуманітарну допомогу постраждалим і, попри все, продовжуємо виробляти українську сталь. Усі наші думки, прагнення та дії – для України та заради її мирного майбутнього», – коментує гендиректор компанії Юрій Риженков.

Один із головних напрямків допомоги – виготовлення металовиробів для фронтових потреб. Компанія освоїла технологію виробництва спецсталі для бронепластин та безоплатно за запитом забезпечує пластинами всіх, хто потребує захисту. Зі спецсталі також виготовляють броню для військових машин. Наразі їх отримали 120 БТРів та М-113, а найближчим часом посилять ще 80 броньовиків.

Також виготовляються спецукриття, протитанкові їжаки, шиповані ланцюги, пічки, будматеріали та ін. Компанія налагодила системне постачання на фронт військової техніки й обладнання, зокрема, БПЛА, тепловізори, комунікаційне обладнання, резервне живлення та ін.

Допомога мирному населенню надається в рамках проєкту «Рятуємо життя», до якого долучилось вже понад 250 компаній з усього світу. Підтримку від проєкту отримало вже майже пів мільйона людей у 70 територіальних громадах.

«Рятуємо життя» надає гуманітарну допомогу найвразливішим верствам населення, дбає про фізичне й психологічне відновлення українців, допомагає військовослужбовцям і цивільним з ампутаціями розпочати повноцінне життя, реалізує окремі проєкти для підтримання ментального здоров’я дітей та ін. Також в рамках проєкту надається обладнання, ліки та витратні матеріали лікарням в містах присутності Групи.

Новини

3 Травня 2024

Польща має заборонити імпорт російської металопродукції через свої порти – експерт

Якщо акциз на пальне підвищують до європейського рівня, варто збільшити й зарплату – експерт

ArcelorMittal планує розширення компанії у Бразилії

Туреччина збільшила експорт арматури на 8,9%

Морські перевезення стимулюватимуть зростання експорту продукції ГМК – НБУ

Великий бізнес з початку 2024 року сплатив майже 160 млрд грн податків 

Україна і Британія починають реалізацію проєктів у сфері зелених інновацій в енергетиці

Nippon Steel знадобиться більше часу для завершення угоди з купівлі US Steel

КНДР відправила до росії балістичні ракети

Японські торгові доми очікують скорочення прибутків від металургійного бізнесу

Реальна собівартість електроенергії для населення становить 3,5 грн – Кучеренко

Міжнародна торгова палата закликала ЄС до діалогу щодо вуглецевого мита

Польща за три місяці імпортувала 378,7 тис тонн сталі 

Уряд зобов’язав УЗ перерахувати 1,5 млрд грн до бюджету

АМПУ отримало нове лоцманське судно для портів на Дунаї

Німеччина у січні-лютому імпортувала 155 тис тонн сталі 

ВСІ НОВИНИ ⇢