УДП прагне відновити постачання ЗРС Дунаєм для австрійської Voestalpine

Металургія Новини Транспорт
УДП прагне відновити постачання ЗРС Дунаєм для австрійської Voestalpine

Гендиректор ПрАТ “Українське Дунайське пароплавство” Дмитро Москаленко повідомив про намір відновити постачання залізорудної сировини для австрійської Voestalpine, яке було припинено у 2014 році.

“Майже двадцять років металургійне виробництво у Лінці було одним з основних клієнтів УДП. Останній контракт завершився 31 грудня 2014 року. З того часу керівники пароплавства не раз заявляли про спроби відновити відносини. Але нічого не вийшло”, – написав він на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

Д.Москаленко нагадав, що на сьогодні Voestalpine входить у п’ятірку найбільших європейських покупців української ЗРС. Україна щомісяця експортує в країни ЄС 1,5 млн тонн залізорудної сировини, з яких на австрійських виробників припадає приблизно 15%, це 200-250 тис. тонн на місяць.

“Зрозуміло, що наразі УДП вимушено працювати на короткому плечі, доставляючи зерно у Констанцу. Але стратегічно ми маємо повертати Voestalpine. Це стабільне завантаження нашого флоту на довгострокову перспективу. Дуже важливо, що Voestalpine активно працює над запуском «зеленої сталі». Тобто компанія, яка має дочірні підприємства по всьому світу, налаштована зберегти виробництво у ЄС, адаптувавшись під нові екологічні вимоги”, – сказав він.

На думку Д.Москаленка, Щоб працювати з Voestalpine потрібні ефективна система управління флотом, тяга з енергоефективними двигунами та стабільне завантаження караванів на зворотньому шляху.

Він зазначив, що система управління флотом наразі створена, капітальна модернізація тяги із заміною двигунів вже розпочата. Питання вантажної бази на Верхньому Дунаї також опрацьовується.

“Приємно вражений, що з боку представників Voestalpine прозвучала позитивна оцінка щодо процесів, які останній рік відбуваються в УДП. В нас бачать стабільного і надійного партнера, з яким нарешті можна вибудовувати прозорі та довгострокові стосунки”, – резюмував Д.Москаленко.

Новини

16 Травня 2024

Thyssenkrupp скоротила квартальний збиток майже утричі

Суха Балка оновлює обладнання шахти Ювілейна

Туреччина відправляє до ЄС російську нафту, видаючи її за свою

Порт Констанца отримає інвестиції у розмірі 130 млн євро

Thyssenkrupp повідомила про збитки

Байден збільшив мито на китайські сонячні панелі

В Україні ввечері знову обмежать електроенергію для промислових споживачів

Окупанти обстріляли одну з шахт у Донецькій області

Концерн Rheinmetall побудує в Україні підприємство з виробництва ППО 

Відключення електроенергії триватимуть до вересня і точно будуть зимою

Наступні два роки українці житимуть з дефіцитом електроенергії

У світі продовжує зростати попит на викопне паливо

Відвантаження плоского прокату за кордон зросло на 87,6%

CEO Cleveland-Cliffs переконаний що уряд не схвалить пропозицію Nippon Steel щодо купівлі U.S. Steel

Єврокомісія поліпшила прогноз зростання економіки ЄС у 2024 році

У квітні відвантаження феросплавів зросли вперше з початку року на 209%

ВСІ НОВИНИ ⇢