US Steel наближається до потенційного продажу

Металургія Новини
US Steel наближається до потенційного продажу

US Steel уклала кілька угод про конфіденційність з претендентами, оскільки має намір провести публічний і конкурентний процес потенційного продажу, в якому серед зацікавлених сторін поки що є конкурент Cleveland-Cliffs, повідомляє Argus.

Сьогодні в листі до акціонерів інтегрований виробник сталі з Піттсбурга визнав, що уклав звичайні угоди про нерозголошення з “численними третіми сторонами”, щоб почати ділитися з потенційними покупцями інформацією про комплексну перевірку.

За останній місяць US Steel отримала кілька небажаних пропозицій, починаючи від придбання частин компанії і закінчуючи пропозиціями від інших компаній щодо купівлі всієї компанії, повідомив у листі генеральний директор US Steel Девід Беррітт.

Наразі лише дві компанії публічно поділилися деталями своїх незапрошених пропозицій щодо купівлі US Steel повністю, включаючи пропозицію готівкою та акціями від Cleveland-Cliffs вартістю $7,3 млрд, яка була відхилена 13 серпня, а також наступну конкуруючу пропозицію готівкою вартістю $7,8 млрд від чиказької промислової компанії Esmark, яка вийшла з процесу 24 серпня.

13 серпня рада директорів US Steel ініціювала офіційний процес перегляду із залученням зовнішніх фінансових та юридичних консультантів для оцінки стратегічних альтернатив для компанії.

Терміни завершення стратегічного аналізу залишаються невідомими, за словами Беррітта, який сказав, що рада директорів, менеджмент і зовнішні консультанти “швидко просуваються” до завершення аналізу.

US Steel не надала жодних конкретних деталей щодо жодної з отриманих пропозицій, але підтвердила свій намір провести публічний і конкурентний процес, щоб максимізувати акціонерну вартість і пом’якшити будь-які транзакційні ризики.

Після завершення розгляду стратегічних альтернатив рада директорів прийме рішення про найкращий шлях для акціонерів.

Цього місяця US Steel неодноразово проводила спаринги з конкурентом Cleveland-Cliffs, якому 18 серпня профспілка United Steelworkers (USW) передала своє право на участь у торгах згідно з трудовою угодою з US Steel.

У листі від 22 серпня до US Steel генеральний директор Cliffs Луренко Гонкальвес попросив компанію розкрити деталі інших пропозицій, які вона отримала.

Об’єднана компанія Cliffs і US Steel буде виробляти 34,2 млн коротких тонн сталі на рік і стане 10-м найбільшим виробником сталі у світі, згідно з презентацією Cliffs про потенційну угоду. Вона стане найбільшим виробником сталі в США, випередивши виробника електросталеплавильних печей Nucor.

Новини

17 Червня 2024

Подорожчання бензину може вдарити по українцях

Брак робочої сили може стати ключовим фактором для української економіки в наступні місяці 

Товарообіг ГМК Мексики зріс на 20,9%

УЗ отримала техніку та обладнання на $7 млн

В Китаї запущено нову лінію з виробництва електротехнічної сталі

ЄБРР може збільшити фінансування для відновлення енергосистеми України 

Мінекономіки рекомендує бізнесу інвестувати в проєкти розподіленої генерації

На Саміті миру підтримали позицію України щодо захисту портів

Комітет ВР схвалив добудову двох енергоблоків ХАЕС

Україна наростила імпорт коксу втричі

Україна наростила експорт сталевих напівфабрикатів на 71,5%

Гроші з підвищення тарифу на світло спрямують на відновлення державних об’єктів – Держенергонагляд

Гірничорудні підприємства України наростили експорт ЗРС

Феросплавні заводи втрачають ринок України через простої

Україна скоротила експорт титановмісних руд на 43%

Норвегія виділить $103 млн на відновлення енергетики України

ВСІ НОВИНИ ⇢