Станція Рені перебуває на межі зупинки через накопичення вагонів

Економіка Новини Транспорт
Станція Рені перебуває на межі зупинки через накопичення вагонів

По залізничній станції Рені склалася критична ситуація із накопиченням вагонів. Про це йшлося під час наради представників «Укрзалізниці» із перевізниками Румунії та Молдови 5 вересня, пише Rail.insider.

За словами очільника Одеської дирекції залізничних перевезень регіональної філії «Одеська залізниця» АТ «Укрзалізниця» Рустама Рустамова, наразі на стик Серпневе-1—Басарабяска прямує 758 вагонів. Із них 600 — для румунського порту Галац. Водночас станом на 5 вересня наявний парк по станції Рені сягає 878 вагонів.

Станція перебуває практично на межі зупинки”, — наголосив Рустамов.

Із 878 вагонів понад 350 одиниць (280 навантажених і 78 порожніх) — для порту Галац. Ситуація ускладнюється тим, що Одеська залізниця не може планувати передачу вагонів хоча б на три дні вперед, адже не отримує відповідної інформації від іноземних колег.

Ми не знаємо, що готувати для вас. Потім, коли приходить заявка, нам потрібно ще витримати по кожній номенклатурі добову норму, адже більше ви не берете. Наявність — понад 800 вагонів, і це все блокує нам станцію Рені. А далі рано чи пізно у нас заблокується Серпневе-1—Басарабяска. Тому прохання: будь ласка, планування на дві-три доби. Переговоріть зі всіма отримувачами та через молдовську сторону передавайте Одеській залізниці плани на дві-три доби. Ми під вас сформуємо у межах добової норми, ще якихось вимог необхідні потяги”, — звернувся до іноземних колег заступник директора департаменту комерційної роботи «Укрзалізниці» Ткачов.

Як зауважують в «Укрзалізниці», через нерівномірну здачу потягів на кордоні для оптимальної роботи необхідна інформація щодо хоча б шести поїздів, які прийматимуть іноперевізники. Адже в один день через кордон можуть здати один потяг, а в інший — три.

У серпні Кабінет міністрів схвалив законопроєкт про ратифікацію протоколу, який дасть змогу здійснювати транзитні перевезення територією України на дільниці Етулія (Молдова)—Рені (Україна)—Джурджулешти (Молдова) порожнього рухомого складу всіх форм власності та вантажів, які прямують зі станцій Молдови та України або транзитом через Україну і Молдову призначенням до/зі станцій Джурджулешти (Молдова) та Галац-Ларга (Румунія) без зупинки та проведення на станції Рені прикордонного, митного та інших заходів офіційного контролю.

Новини

17 Травня 2024

США не хочуть віддавати U.S.Steel японцям

У I кварталі виручка Vallourec скоротилась на 26%

Шведська компанія хоче побудувати ще чотири заводи водневої металургії

Єврокомісія почала розслідувати імпорт білої жерсті з Китаю

Dunaferr модернізує прокатні стани

Нафтогаз з початку року запустив 7 нових свердловин – Шмигаль

Україна запропонувала Аргентині та Чилі зону вільної торгівлі

Внаслідок бойових дій на території України викиди СО2 сягнули 180 млн тонн

Китай інвестує у зелене авіаційне паливо

російські порти знизили перевалку вантажів на 4%

Виробництво сталі в Китаї скоротилось на 3%

Металурги у квітні збільшили експорт довгого прокату на 7,6%

Уряд змінив порядок бронювання від мобілізації на підприємствах двох сфер економіки

Україна вийшла на максимальну потужність імпорту електроенергії з ЄС

Уряд виділив 1,5 млрд грн для відновлення Зміївської та Трипільської ТЕС

Данія виділить Україні новий пакет військової допомоги на 750 млн євро

ВСІ НОВИНИ ⇢