G-20 планують потроїти потужності відновлюваної енергетики до 2030 року

Екологія Економіка Новини
G-20 планують потроїти потужності відновлюваної енергетики до 2030 року

Країн G-20 планують потроїти потужності відновлюваної енергетики до 2030 року та запропонували підтримку технологій, які можуть підтримувати використання викопного палива. Така пропозиція зменшила занепокоєння з боку одних з найбільших світових експортерів викопного палива – росії та Саудівської Аравії, через які раніше угода зайшла в глухий кут, повідомляє Bloomberg.

За словами людей, знайомих з ходом переговорів, члени G-20 візьмуть на себе зобов’язання підтримувати й стимулювати зусилля щодо збільшення виробництва зеленої енергії.

Окрім того, “Група двадцяти” також закликатиме до поштовху в розгортанні технологій зменшення викидів, зокрема уловлювання вуглецю.

Це може скоротити викиди від використання газу, вугілля та нафти. Зазначається, що такий результат переговорів дає новий імпульс енергетичному переходу.

Адже глобальні занепокоєння щодо безпеки постачання та витрат почали розмивати прогрес у відході від викопного палива. Це також посилить кліматичні амбіції на саміті COP28.

“Деякі країни Близького Сходу закликали на цих переговорах до ширшого використання технологій уловлювання вуглецю або інших технологій скорочення викидів”, – заявив міністр енергетики Індії Радж Кумар Сінгх.

В матеріалі пояснили, що технологія вловлювання вуглецю спрямована на уловлювання CO2, який виділяється під час спалювання палива, зокрема на електростанціях, для обмеження впливу на клімат.

Компаніям важко подолати технічні перешкоди і наразі вони уловлюють близько 0,1% світових викидів щороку. Кліматичні активісти критикують цей процес як виправдання для нафтових гігантів підтримувати виробництво викопного палива.

“Збільшення потужностей відновлюваної енергії вважається вирішальним для досягнення кліматичних цілей, оскільки на виробництво електроенергії припадає приблизно третина глобальних викидів”, – йдеться у матеріалі.

Зазначається, що попри рекордне збільшення сонячної та вітрової генерації в Китаї та прискорення розгортання в Європі та Північній Америці, світ залишається глибоко залежним від вугілля та газу для виробництва електроенергії. В Міжнародному енергетичному агентстві заявили, що споживання вугілля досягло рекорду у 2022 році і залишиться на тому ж рівні у 2023.

Новини

10 Травня 2024

Європейські металурги побоюються виникнення дефіциту металобрухту

ArcelorMittal розпочала будівництво електродугової печі на іспанському заводі

Україна може повернутись до графіків погодинних відключень електроенергії

Уряд виділяє понад 7 млрд грн на відбудову енергосистеми

Інфляція у квітні уповільнилась до 0,2%

Шмигаль заявив про складну ситуацію в енергетиці і закликав до економії

Виручка від експорту чорних металів наблизилась до 1 млрд дол

Бразилія скорочує експорт чавуну

Морським коридором експортовано 45 млн тонн вантажів

Практика вирішення спорів щодо трансфертного ціноутворення відбувається у несприятливих обставинах – експерт

Україна збільшила імпорт електроенергії на третину, експорт скоротився у 13 разів

Японська J-Power планує здати на металобрухт декілька вугільних блоків ТЕС

У ЄС проведуть повторне розслідування щодо імпорту китайського прокату з полімерним покриттям

В уряді обговорюють можливість підвищення тарифів на електроенергію

Таксі у Вінниці: Зручне та надійне перевезення у місті

Енергетики продовжили обмеження постачання е/е для промисловості

ВСІ НОВИНИ ⇢