Thyssenkrupp готовий розглядати пропозицію щодо інвестицій від чеського мільярдера

Економіка Металургія Новини
Thyssenkrupp готовий розглядати пропозицію щодо інвестицій від чеського мільярдера

Гендиректор Thyssenkrupp Steel Бернхард Осбург заявив, що відкритий для переговорів з чеським мільярдером Даніелем Кретінським щодо його пропозиції стати інвестором сталеливарного підрозділу німецького промислового концерну. Про це повідомляє Reuters із посиланням на німецьку WAZ.

За словами Осбурга, досвід Кретинського в енергетичному секторі є перевагою. «По-перше, є логіка, яку не можна відразу відкинути», – сказав він виданню, відповідаючи на запитання про потенційну роль чеського мільярдера як інвестора.

Нагадаємо, у червні стало відомо, що Даніель Кретинський зацікавлений у придбаннічастки металургійного підрозділу Thyssenkrupp. Він є власником холдингової компанії Energeticky a Prumyslovy Holding (EPH), однієї з найбільших енергетичних груп в Європі. За його словами, EPH може виступати постачальником енергоресурсів для Thyssenkrupp Steel.

На початку поточного року Thyssenkrupp відновив спроби відокремити свій сталеливарний підрозділ – раніше цей план було заморожено через невдалі спроби зареєструвати, продати або знайти партнера по злиттю для другого за величиною виробника сталі в Європі.

Крім Даніеля Кретинського, за інформацією інсайдерів, в останні місяці інтерес до сталеливарного підрозділу німецької групи виявили індійська JSW Steel та консалтингова компанія CVC Capital Partners, що базується у Люксембурзі та спеціалізується на інвестиціях, а також Emirates Steel Arkan (ОАЕ).

Наприкінці липня поточного року, за даними джерел, Emirates Steel Arkan відмовилась від потенційних інвестицій у сталеливарний бізнес Thyssenkrupp. Державна компанія з Абу-Дабі, яка вважалася найсерйознішим претендентом на купівлю частки в підрозділі групи припинила активну участь в угоді через побоювання щодо пенсійних зобов’язань та інших складнощів бізнесу. Окрім того, зменшився інтерес з боку інших учасників, зокрема, індійської JSW Steel.

Новини

17 Травня 2024

США не хочуть віддавати U.S.Steel японцям

У I кварталі виручка Vallourec скоротилась на 26%

Шведська компанія хоче побудувати ще чотири заводи водневої металургії

Єврокомісія почала розслідувати імпорт білої жерсті з Китаю

Dunaferr модернізує прокатні стани

Нафтогаз з початку року запустив 7 нових свердловин – Шмигаль

Україна запропонувала Аргентині та Чилі зону вільної торгівлі

Внаслідок бойових дій на території України викиди СО2 сягнули 180 млн тонн

Китай інвестує у зелене авіаційне паливо

російські порти знизили перевалку вантажів на 4%

Виробництво сталі в Китаї скоротилось на 3%

Металурги у квітні збільшили експорт довгого прокату на 7,6%

Уряд змінив порядок бронювання від мобілізації на підприємствах двох сфер економіки

Україна вийшла на максимальну потужність імпорту електроенергії з ЄС

Уряд виділив 1,5 млрд грн для відновлення Зміївської та Трипільської ТЕС

Данія виділить Україні новий пакет військової допомоги на 750 млн євро

ВСІ НОВИНИ ⇢