Каметсталь скоротить споживання електроенергії

Металургія Новини
Каметсталь скоротить споживання електроенергії

Каметсталь з метою зменшення енергоспоживання та скорочення експлуатаційних витрат комбінату у технологічному процесі нагнітання доменного газу на газопідвищувальній станціі № 6 в газовому цеху реалізує проект із заміни нагнітача (газодувки). Про це повідомляє пресслужба підприємства.

Новий одноступеневий нагнітач дозволить значно економити електричну енергію в технологічному процесі транспортування доменного газу необхідних параметрів продуктивності і тиску для потреб прокатного переділу.

Зараз на ГПС-6 для забезпечення виробництва прокатного стану в роботі постійно знаходиться одна з чотирьох газодувок, яка діючими магістралями транспортує доменний газ до нагрівальних печей трубозаготівельного стану. Номінальна потужність газодувки 850 кВт*год, регулювання необхідних параметрів виконується вручну, що знижує стабільність підтримки потрібної продуктивності і тиску доменного газу в газопроводі, а також при цьому споживання електричної енергії складає в середньому 650 кВт*год.

Спеціалістами УГЕ та газового цеху були впроваджені рішення з установки нового енергоефективного сучасного нагнітача з використанням максимальної кількості наявного технологічного обладнання. Зараз фахівцями підрядної організації виконуються роботи з демонтажу існуючої газодувки, перенесення діючих комунікацій, реконструкції електроприміщень з монтажем нового обладнання на існуючому промисловому майданчику.

Електроживлення нагнітача буде виконано з підключенням безпосередньо до комірки живлення у приміщенні підстанції, а також буде прокладено нову кабельну лінію від підстанції до приміщення ГПС-6. Регулювання продуктивності та тиску газодувки буде забезпечуватись завдяки встановленому направляючому апарату та частотному перетворювачу напругою 0,4 кВ. Системи АСУТП розроблені індивідуально, на базі контролера Siemens для роботи в автоматичному режимі у вказаному діапазоні продуктивності.

“Середнє споживання електричної енергії з урахуванням ККД електродвигуна і системи керування нової газодувки складає орієнтовно 200 кВт*год, що втричі менше за споживчу електричну енергію існуючої, а також це стабільність параметрів та покращення умов праці апаратників. Впровадження таких енергоефективних рішень дає можливість досягти відчутної економії електричної енергії і значно скоротити витрати підприємства на оплату енергоносіїв, що особливо важливо в непрості часи воєнного стану в країні”, – прокоментував  начальник газового цеху Василь Черваньов.

Новини

8 Травня 2024

Наразі морський коридор працює стабільно попри атаки росії – НБУ

Єврокомісія готує нові санкції проти суден рф

НКРЕКП планує підвищити тарифи на воду на 54% з червня

Металургійні компанії ЄС збільшили експорт металопрокату на 9%

Обсяг промвиробництва Франції знизився на 2%

Китайські ціни на арматуру зросли на 1,6%

Какие варианты стильных образов можно рассматривать?

Єврокомісія: перший транш від заморожених активів рф Україна може отримати у травні

Україна подвоїла виробництво військової техніки

Окупанти вантажать руду на судно в Маріупольському порту

На Південноукраїнській АЕС планують збудувати два нові енергоблоки

Металурги Австрії виробили 691 тис тонн сталі

ArcelorMittal може вивести з Британії один зі своїх головних підрозділів

В Україні мають бути регуляторні умови для залучення коштів, необхідних для відбудови мереж уже зараз – експерт

Сьогодні по всій Україні можливі відключення світла

Ворог атакував об’єкти енергетики у шести областях 

ВСІ НОВИНИ ⇢