Французька нафтогазова компанія оголосила тендер на щорічне виробництво зеленого водню 

Екологія Новини ТЕК
Французька нафтогазова компанія оголосила тендер на щорічне виробництво зеленого водню 

TotalEnergies оголосила тендер на щорічне виробництво 500 тис. тонн «зеленого» водню у рамках планів французької нафтової компанії з декарбонізації своїх європейських нафтопереробних заводів, повідомляє Reuters.

План компанії зі скорочення викидів полягає у використанні екологічно чистого водню, який виробляється з використанням відновлюваної енергії, щоб повністю замінити «сірий» водень у своїй вуглецевоємній промисловій діяльності.

TotalEnergies заявила, що перехід на «зелений» водень зменшить викиди приблизно на п’ять мільйонів метричних тонн CO2 на рік на її нафтопереробних заводах (НПЗ) у Європі, включаючи три НПЗ і два біопереробні заводи у Франції. Тендер доповнить інші менші місцеві проєкти, додали в компанії.

Група також оголосила про угоду з Air Liquide з постачання нафтопереробної платформи Gonfreville до 15 тис. тонн «зеленого» й іншого водню з низьким вмістом вуглецю, що, як очікується, зменшить викиди вуглецю на 150 тис. тонн щорічно.

«Нам потрібні електролізери у величезних кількостях. Це також мета цього тендеру: дати поштовх цьому сектору», — сказав журналістам під час презентації Жан-Марк Дюран, директор з нафтохімічної переробки в Європі TotalEnergies.

«Ми багато говоримо про «зелений» водень, але якоїсь миті такі гравці, як ми, повинні взяти на себе зобов’язання розпочати ці сектори за допомогою масових тендерів. Потрібен ефект масштабу. Ось у чому полягає ця робота», — додав він.

Група також робить ставку на різні правила й стимули в Європі для отримання «конкурентоспроможних» цін, оскільки «зелений» водень зазвичай коштує в два-три рази дорожче, ніж «сірий» водень, сказав Себастьєн Бруна, директор відділу нафтопереробки TotalEnergies.

Цього тижня законодавці Європейського Союзу остаточно схвалили юридично обов’язкові цілі з прискорення розвитку відновлюваної енергетики в цьому десятилітті, частина яких надала Франції поступку на використання ядерної енергії у виробництві водню.

TotalEnergies SE – французька нафтогазова компанія, четверта за обсягом видобутку у світі після Royal Dutch Shell, British Petroleum та ExxonMobil.

Новини

10 Травня 2024

Європейські металурги побоюються виникнення дефіциту металобрухту

ArcelorMittal розпочала будівництво електродугової печі на іспанському заводі

Україна може повернутись до графіків погодинних відключень електроенергії

Уряд виділяє понад 7 млрд грн на відбудову енергосистеми

Інфляція у квітні уповільнилась до 0,2%

Шмигаль заявив про складну ситуацію в енергетиці і закликав до економії

Виручка від експорту чорних металів наблизилась до 1 млрд дол

Бразилія скорочує експорт чавуну

Морським коридором експортовано 45 млн тонн вантажів

Практика вирішення спорів щодо трансфертного ціноутворення відбувається у несприятливих обставинах – експерт

Україна збільшила імпорт електроенергії на третину, експорт скоротився у 13 разів

Японська J-Power планує здати на металобрухт декілька вугільних блоків ТЕС

У ЄС проведуть повторне розслідування щодо імпорту китайського прокату з полімерним покриттям

В уряді обговорюють можливість підвищення тарифів на електроенергію

Таксі у Вінниці: Зручне та надійне перевезення у місті

Енергетики продовжили обмеження постачання е/е для промисловості

ВСІ НОВИНИ ⇢