Металурги ЄС ініціювали створення власного шляху зеленого переходу

Екологія Економіка Металургія Новини
Металурги ЄС ініціювали створення власного шляху зеленого переходу

Європейська металургійна промисловість, зокрема чорна та кольорова ініціювала процес створення власного “шляху переходу” (Transition Pathway) у співпраці з Єврокомісією. Це забезпечить сталість галузі під час зеленого та цифрового переходу ЄС, йдеться у пресрелізі Європейської сталеливарної асоціації EUROFER.

Зазначається, що “шлях переходу” створить кілька стратегічних ланцюжків створення вартості в основі економіки зелених технологій.

В пресрелізі пояснили, що оскільки інші регіони світу так само переходять до більш цифрової та екологічнішої економіки, попит на метали швидко зростає.

Метали почали відносити до критичних ресурсів для зелених та електронних технологій. В EUROFER підкреслили, що сталь та низка кольорових металів, таких як алюміній, мідь, нікель, цинк і літій, є незамінними компонентами цього переходу.

Адже вони необхідні для виробництва електромобілів, вітрових, сонячних і водневих технологій тощо. Європа повинна забезпечити безпеку та стабільність поставок металів, щоб досягти своїх цілей щодо чистої енергії до 2030 року.

В пресрелізі додали, що сталість металургійної галузі є ключовим фактором стратегічної автономії ЄС. Галузь також створює 800 тисяч прямих та понад 5 мільйонів непрямих робочих місць. Зазначається, що “шлях переходу” окреслить: основні виклики галузі; інвестиції, необхідні для їхнього подолання; необхідні політичні рамки та умови для заохочення цих інвестицій. В EUROFER додали, що роботу над “шляхом переходу” планують завершити до кінця березня 2024 року.

“Чим швидше Європа декарбонізується, тим вищі її потреби в металах. Ми раді працювати з Європейською комісією над перехідним шляхом для металів, який об’єднає всі зацікавлені сторони за столом для вирішення майбутніх проблем безпеки та сталого розвитку. Наша галузь прагне постачати більше металів, які потрібні Європі для акумуляторів, технологій відновлюваної енергетики та мереж, водночас декарбонізувати, переробляти більше та постійно знижувати наш екологічний слід. Досягнення цієї амбіції вимагає більш комплексної промислової політики ЄС”, – сказав генеральний директор Eurometaux Гай Тіран.

Зазначається, що “шляхи переходу” вже створили для хімічного та туристичного секторів Європи.

Нагадаємо, металургійні компанії ЄС оголосили про отримання €8,7 млрд грантів чи іншої державної допомоги для реалізації своїх проєктів декарбонізації протягом 8 місяців 2023 року.

Новини

10 Травня 2024

Європейські металурги побоюються виникнення дефіциту металобрухту

ArcelorMittal розпочала будівництво електродугової печі на іспанському заводі

Україна може повернутись до графіків погодинних відключень електроенергії

Уряд виділяє понад 7 млрд грн на відбудову енергосистеми

Інфляція у квітні уповільнилась до 0,2%

Шмигаль заявив про складну ситуацію в енергетиці і закликав до економії

Виручка від експорту чорних металів наблизилась до 1 млрд дол

Бразилія скорочує експорт чавуну

Морським коридором експортовано 45 млн тонн вантажів

Практика вирішення спорів щодо трансфертного ціноутворення відбувається у несприятливих обставинах – експерт

Україна збільшила імпорт електроенергії на третину, експорт скоротився у 13 разів

Японська J-Power планує здати на металобрухт декілька вугільних блоків ТЕС

У ЄС проведуть повторне розслідування щодо імпорту китайського прокату з полімерним покриттям

В уряді обговорюють можливість підвищення тарифів на електроенергію

Таксі у Вінниці: Зручне та надійне перевезення у місті

Енергетики продовжили обмеження постачання е/е для промисловості

ВСІ НОВИНИ ⇢