Глобальне споживання вугілля продовжує зростати

Екологія Новини ТЕК
Глобальне споживання вугілля продовжує зростати

Глобальне використання вугілля продовжує досягати нових максимумів, а потужності вугільних електростанцій продовжують зростати, створюючи складне тло для цьогорічного кліматичного саміту ООН в Дубаї. Отримання реалістичних, значущих зобов’язань щодо поетапного скорочення використання вугілля в ключових споживаючих регіонах світу в найближчій перспективі, ймовірно, є недосяжним, пише Argus.

Нещодавні зустрічі Копенгагенської групи призвели до кількох конкретних заходів зі скорочення споживання енергетичного вугілля найбільшими світовими споживачами, які непропорційно зосереджені в Азії. На Конференції COP 26 у Глазго в 2021 році 190 країн і організацій зобов’язалися “поступово відмовитися від вугільної енергетики у 2030-х роках для великих економік і в 2040-х роках для решти світу”. Але країни, що підписали це зобов’язання, складають лише 15% світових потужностей вугільної енергетики, а такі вугільні титани, як Китай, Індія та Росія, помітно відсутні.

У світі спалюється більше вугілля, ніж будь-коли раніше, в той час як частка вугілля у світовому енергетичному балансі залишається практично незмінною протягом останніх 50 років. Згідно з даними Інституту енергетики та Our World in Data, у 2022 році частка вугілля у світовому споживанні первинної енергії була стабільною і становила 27%, що знаходиться в середині діапазону 1970-2022 рр. – 24,6-30,4%.

Згідно з даними Інституту енергетики, у 2022 році світовий видобуток вугілля досяг нового рекорду, збільшившись на 7,9% до 8,8 млрд тонн. А світове споживання у 2022 році було або в новому зеніті, або трохи нижче піку 2013 року, залежно від того, на чиї дані спиратися – паризького МЕА чи Енергетичного інституту. Цього року виробництво і споживання, ймовірно, знову зросли, оскільки останній прогноз МЕА, зроблений у липні, оцінює світовий попит на рівні 8,8 млрд т, що на 0,4% вище за минулорічний рівень.

Зростання вугільного ринку продовжує очолювати Китай, частка якого у світовому виробництві та споживанні вугілля у 2022 році зросла до 53% та 55% відповідно. У січні-серпні Китай видобув 3,1 млрд т вугілля, що на 4,5% більше, ніж за рік, і на 22% вище середнього п’ятирічного показника, свідчать дані Національного бюро статистики

Новини

3 Травня 2024

Польща має заборонити імпорт російської металопродукції через свої порти – експерт

Якщо акциз на пальне підвищують до європейського рівня, варто збільшити й зарплату – експерт

ArcelorMittal планує розширення компанії у Бразилії

Туреччина збільшила експорт арматури на 8,9%

Морські перевезення стимулюватимуть зростання експорту продукції ГМК – НБУ

Великий бізнес з початку 2024 року сплатив майже 160 млрд грн податків 

Україна і Британія починають реалізацію проєктів у сфері зелених інновацій в енергетиці

Nippon Steel знадобиться більше часу для завершення угоди з купівлі US Steel

КНДР відправила до росії балістичні ракети

Японські торгові доми очікують скорочення прибутків від металургійного бізнесу

Реальна собівартість електроенергії для населення становить 3,5 грн – Кучеренко

Міжнародна торгова палата закликала ЄС до діалогу щодо вуглецевого мита

Польща за три місяці імпортувала 378,7 тис тонн сталі 

Уряд зобов’язав УЗ перерахувати 1,5 млрд грн до бюджету

АМПУ отримало нове лоцманське судно для портів на Дунаї

Німеччина у січні-лютому імпортувала 155 тис тонн сталі 

ВСІ НОВИНИ ⇢