Позахмарні цифри: США витратила на війну в Україні понад 60 млрд долл

Економіка Новини
Позахмарні цифри: США витратила на війну в Україні понад 60 млрд долл

Від початку російського вторгнення США виділили Україні понад 60 мільярдів долл, в цю суму входить понад 43 мільярда долл військової допомоги.

Але, наразі деякі крайні праві члени Республіканської партії в Палаті представників виступають проти направлення додаткової допомоги Україні, і у вересні зробили це центральним питанням у переговорах щодо законопроекту про витрати уряду США, пише The Washington Post,

Наступного дня після того, як Росія вдерлася в Україну, президент Байден санкціонував пакет військової допомоги в розмірі 350 мільйонів доларів. До нього входили стрілецька зброя та боєприпаси, а також бронежилети та спорядження для захисників України на передовій.

Через шість місяців після початку війни Пентагон пообіцяв надати найбільший транш допомоги в галузі безпеки, що являло собою “початок контрактного процесу з надання Україні додаткових пріоритетних можливостей в середньостроковій та довгостроковій перспективі, щоб гарантувати, що Україна зможе продовжувати захищати себе”, – заявили в Міністерстві оборони.

Фінансування включало озброєння, навчання, медичні засоби, генератори та реставрацію. Експерти розглядали цю суму як величезну інвестицію в союзника США, небачену з часів Другої світової війни.

“Це надзвичайні цифри”, – сказав Майкл О’хенлон, старший науковий співробітник Інституту Брукінгса. Він порівняв ці цифри із зобов’язаннями США перед європейськими країнами наприкінці Другої світової війни. План Маршалла з поправкою на інфляцію склав близько 150 мільярдів доларів за три роки.

У міру того, як конфлікт затягується, громадська підтримка фінансування війни в США коливається. Червневе опитування дослідницького центру Pew показало, що 44 відсотки республіканців заявили, що Сполучені Штати надають занадто велику допомогу Україні. Це стало темою для розмов серед деяких кандидатів у Сенат від Республіканської партії, а також серед деяких претендентів на пост Президента від Партії.

“Ми не могли б робити це завжди. Це економічно нестійко. Але це, ймовірно, політично нестійко”, – сказав О’хенлон про такий рівень фінансування і підтримки України.

Нагадаємо, у липні 2023 року США виділили новий пакет військової допомоги Україні. Загальна вартість пакету становить 400 мільйонів доларів.

У серпні 2023 року посол України в США Оксана Маркарова заявила, що американські законодавці ставлять під сумнів допомогу Україні більш гостро, ніж будь-коли.

The Washington Post писав про те, що станом на 6 серпня 2023 року загальний обсяг допомоги США Україні вже досяг $66,2 млрд.

23 вересня 2023 року США призначили групу, яка контролюватиме надану Україні військову допомогу. Команду очолить генеральний інспектор Міністерства оборони США Роберт Сторч.

Новини

2 Травня 2024

Запоріжкокс з початку року збільшив обсяги виробництва

Україна в квітні збільшила імпорт електроенергії на третину

ArcelorMittal очікує на відновлення попиту на сталь у ЄС

Аграрії просять уряд на три місяці продовжити чинне бронювання працівників

ДТЕК Енерго спрямував прибуток за минулий рік на відбудову ТЕС

В Брюселі пройде форум ЄС-Україна з питань оборонної промисловості

Через активну роботу СЕС вдень в Україні зафіксований профіцит електроенергії

Іспанська Tubos Reunidos заявляє про намір стати першім у світі виробником труб без викидів вуглецю

ArcelorMittal закрил коксохімічне виробництво у місті Зениця

Проблеми з судноплавством у Червоному морі можуть тривати до кінця року

Австралія має намір побудувати 25 ГВт вітроенергетичних потужностей

Індійські металурги занепокоєні зростанням імпорту сталі

Одеський Стальканат у 2023 році скоротив чистий прибуток на 13,8%

Україні треба приєднуватись до світового тренду захисту від імпорту китайської сталі

Ворог пошкодив половину украінської енергосистеми

Укргазвидобування сягнуло рекордних показників буріння під час війни

ВСІ НОВИНИ ⇢