В Південно-Східній Європі скорочуються обсяги виробництва сталі

Економіка Металургія Новини
В Південно-Східній Європі скорочуються обсяги виробництва сталі

Металургійні підприємства країн Південно-Східної Європи продовжують скорочувати обсяги виробництва, повідомляє асоціація Eurometal із посиланням на дані агентства Worldsteel.

У серпні 2023 р. заводи регіону випустили 181,6 тис. т нерафінованої сталі, що на 23% менше, ніж у липні (246,8 тис. т). Дані за серпень не враховують показники Боснії та Молдови.

Уточнюється, що у січні-липні 2023 р. обсяги виробництва сталі в регіоні впали майже на 35% порівняно з тим же періодом 2022 р., до 2,08 млн. Роком раніше цей показник сягав 3,27 млн. т.

Найбільшим виробником стали у Південно-Східній Європі у перші вісім місяців 2023 р. виявилася Сербія. Її підприємства випустили в цей період 1,02 млн т стали, що, втім, на 13,4% менше, ніж у січні-серпні 2022 р. Словенія виявилася другим найбільшим виробником сталі в регіоні, випустивши 367,3 тис т стали (На 17,6% менше, ніж роком раніше).

Заводи Болгарії поставили 361,4 тис. тонн за той же період. Північна Македонія випустила 183,6 тис. т (157,37 тис. т у січні-серпні 2022 р.). Проте слід зважати на те, що протягом серпня Північна Македонія взагалі не виробляла сталь. Зростання обсягів виробництва у січні-серпні показало Хорватія, випустивши 147,99 тис. т сталі, що на 11,4% більше, ніж у той же період 2022 року.
Eurometal зазначає, що в серпні Словенія зіткнулася з руйнівними повенями, через що було припинено функціонування деяких підприємств, проте зараз ключові компанії, наприклад, SIJ Metal Ravne та SIJ Ravne Systems (обидві належать групі Slovenian Steel (SIJ)), знову виходять на операційні потужності.

Та ж SIJ зіткнулася з проблемами у липні: на стані гарячої прокатки заводу SIJ Acroni з виробництва нержавіючої сталі сталася аварія. Повернення агрегату на операційні потужності, як очікується, триватиме до кінця 2023 р. Водночас, HBIS Group Serbia Iron & Steel знову запустила в березні доменну піч №1 меткомбінату Smederevo.

Новини

17 Травня 2024

США не хочуть віддавати U.S.Steel японцям

У I кварталі виручка Vallourec скоротилась на 26%

Шведська компанія хоче побудувати ще чотири заводи водневої металургії

Єврокомісія почала розслідувати імпорт білої жерсті з Китаю

Dunaferr модернізує прокатні стани

Нафтогаз з початку року запустив 7 нових свердловин – Шмигаль

Україна запропонувала Аргентині та Чилі зону вільної торгівлі

Внаслідок бойових дій на території України викиди СО2 сягнули 180 млн тонн

Китай інвестує у зелене авіаційне паливо

російські порти знизили перевалку вантажів на 4%

Виробництво сталі в Китаї скоротилось на 3%

Металурги у квітні збільшили експорт довгого прокату на 7,6%

Уряд змінив порядок бронювання від мобілізації на підприємствах двох сфер економіки

Україна вийшла на максимальну потужність імпорту електроенергії з ЄС

Уряд виділив 1,5 млрд грн для відновлення Зміївської та Трипільської ТЕС

Данія виділить Україні новий пакет військової допомоги на 750 млн євро

ВСІ НОВИНИ ⇢