Три найбільші нафтогазові компанії з КНР внесено до списку міжнародних спонсорів війни

Новини ТЕК
Три найбільші нафтогазові компанії з КНР внесено до списку міжнародних спонсорів війни

Три найбільші нафтогазові компанії з КНР внесено до списку міжнародних спонсорів війни, повідомляється на сайті Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) у вівторок.

“Три найбільші китайські нафтогазові компанії продовжують реалізовувати спільні проєкти з РФ та фінансувати стратегічну галузь Росії сплатою своїх значних податків. НАЗК внесло до переліку міжнародних спонсорів війни China National Offshore Oil Corporation (CNOOC Group), China Petrochemical Corporation (Sinopec Group) та China National Petroleum Corporation (CNPC)”, – йдеться в повідомленні.

CNOOC Group – третя за величиною національна нафтова компанія КНР після CNPC і Sinopec, є найбільшим морським видобувачем нафти і газу в КНР.

“Від початку повномасштабного вторгнення компанія продовжувала активно нарощувати співпрацю з Росією. У липні 2023 року було добудовано та спущено на воду першу лінію скраплення природного газу (СПГ) на плавучій основі гравітаційного типу, так званий плавучий завод, проєкту “Арктик СПГ-2″… Реалізація цього проєкту може збільшити частку Росії на світовому ринку скрапленого природного газу до 15%, наразі її частка становить приблизно 8%… Російська пропаганда також приділяє надзвичайну увагу реалізації проєкту”, – йдеться в повідомленні.

Sinopec Group – друга за величиною державна компанія КНР, яка видобуває викопне паливо й спеціалізується на переробленні сирої нафти.

“Ще наприкінці березня 2022 року представник Sinopec заявив, що китайська державна енергетична компанія продовжуватиме купувати сиру нафту і газ у Росії, навіть якщо західні демократії посилять санкції у відповідь на вторгнення Росії в Україну… Sinopec через підконтрольну “Соіхл Гонконг Холдинг Лімітед” також володіє часткою 40% у ТОВ “Амурський газохімічний комплекс”. У 2022 році це підприємство сплатило податків на суму 2,1 млрд руб. (або $30 млн) до бюджету Росії”, – зазначають у НАЗК.

China National Petroleum Corporation – найбільша китайська національна нафтогазова корпорація та одна з найбільших світових енергетичних компаній із видобутку нафти та газу.

“CNPC має значну інтеграцію з найбільшими компаніями Росії у сфері нафтогазової галузі, а також урядом держави-терориста. Серед основних спільних проєктів: ВАТ “Ямал СПГ”; проєкт “Арктик СПГ-2”; газопровід “Сила Сибіру”; нафтопровід “Сковородино-Мохе-Дацин” тощо. Володіючи часткою компаній у Росії, CNCP сплачує значні податки до бюджету агресора, що дає змогу продовжувати цю війну”, – наголошується в повідомленні.

Новини

26 Квітня 2024

ЄС закликають до більш активних дій щодо припинення імпорту російської сталі та ЗРС

Експорт сталевого брухту з Японії знизився на 4,6%

JSW очікує видобуток вугілля у 2024 році на рівні 13,5 млн тонн

Запоріжсталь має намір підвищити якість металопродукції

Уряд зберіг чинний тариф на електроенергію для населення до кінця травня

Індія дозволила російським компаніям страхувати танкери з нафтою, щоб обійти санкції 

Низька інфляція під час війни може нашкодити – економіст

Посудомоечная машина: мифы и реальность

Україна може втратити до 2% ВВП через обстріли енергетичної інфраструктури

Світове виробництво DRI у січні-березні збільшилось на 7,4%

З початку року машинобудівники ДТЕК виготовили п’ять вугільних комбайнів

Vale за результатами I кварталу скоротила чистий прибуток майже на 13%

Tata Steel відхилила план профспілок щодо збереження доменної печі

Японія інвестує у розвиток чилійських мідних шахт

У енергосистемі зберігається дефіцит – обмежено споживання криворізької промисловості

72% роботодавців в Україні нарікають на дефіцит кадрів

ВСІ НОВИНИ ⇢