Щоб наростити обсяги перевезень морським коридором, треба посилити ППО в портах

Економіка Новини Точка зору Транспорт
Щоб наростити обсяги перевезень морським коридором, треба посилити ППО в портах

Після виходу РФ з Зернової угоди Україна нарешті змогла відновити експорт всіх видів продукції, а не тільки зерна. Наразі цей  експорт відбувається по морському коридору, який почав діяти завдяки Міністерству інфраструктури та військовим.

Водночас, щоб наростити обсяги перевезень цим коридором, необхідно посилити ППО в портах, а також забезпечити розмінування морських шляхів. Про це розповів президент ОП “Укрметалургпром” Олександр Каленков. 

“Російська федерація, коли вона обстрілює порти та цивільну інфраструктуру, здійснює тероризм. Коли вона наважиться обстрілювати судна, які йдуть з наших портів – це буде подвійний тероризм, адже ці судна йдуть під прапорами третіх країн, і з міжнародними екіпажами. До того ж, більшість території, яку вони долають, навіть не в українських водах. Тому є всі передумови для того, щоб повернутися до нормального функціонування Чорного моря”, – наголосив експерт. 

Каленков також зауважив, що поки що обсяги функціонування цього тимчасового коридору значно менші, ніж були до війни, тож необхідно проводи подальшу роботу для його розширення. 

“Багато було зроблено Міністерством інфраструктури України для того, щоб повернути Україну до нормального функціонування Чорного моря. Тепер ми повинні сконцентруватися на тому, щоб цей коридор працював ефективніше. Передусім – ніколи не буває багато засобів протиповітряної оборони, і саме під ці проєкти я просив би наших партнерів додатково їх виділити. Адже вони будуть закривати не тільки наші порти одеського регіону, але й порти на межі з Румунією, і захищати не тільки наш повітряний простір, але й простір такої країни НАТО, як Румунія”, – наголосив Каленков. 

Також, за його словами, кораблі потребують посилення заходів безпеки безпосередньо у водах Чорного моря, адже Росія замінувала води, і це становить ризики для кораблів. 

“Потрібно виділити Україні мінітральщики, адже ніхто не знає, скільки бомб розкидала російська федерація. Тому треба вираховувати маршрути, і ці бомби знешкоджувати. І це не викликає ніякої ескалації, про яку люблять говорити наші партнери”, – резюмував Каленков. 

Новини

3 Травня 2024

КНДР відправила до росії балістичні ракети

Японські торгові доми очікують скорочення прибутків від металургійного бізнесу

Реальна собівартість електроенергії для населення становить 3,5 грн – Кучеренко

Міжнародна торгова палата закликала ЄС до діалогу щодо вуглецевого мита

Польща за три місяці імпортувала 378,7 тис тонн сталі 

Уряд зобов’язав УЗ перерахувати 1,5 млрд грн до бюджету

АМПУ отримало нове лоцманське судно для портів на Дунаї

Німеччина у січні-лютому імпортувала 155 тис тонн сталі 

Ferrexpo скоротила викиди вуглецю на 32%

Тарифи на електроенергію швидко та суттєво зростуть – НБУ

Нафтогаз запропонував Туреччині зберігати газ в українських підземних сховищах

Інфляція в єврозоні у квітні 2024 року зросла на 2,4%

Зеленський вимагає поєднати захист енергетики та забезпечення українців електрикою

ОЕСР очікує на пришвидшення темпів зростання світової економіки

Туреччина призупинила всю торгівлю з Ізраїлем

2 Травня 2024

Запоріжкокс з початку року збільшив обсяги виробництва

ВСІ НОВИНИ ⇢