Металургійні заводи України розробляють проекти зі значного скорочення викидів вуглецю

Новини
Металургійні заводи України розробляють проекти зі значного скорочення викидів вуглецю

Стратегія зеленого переходу Метінвесту попри повномасштабну війну залишається незмінною. Про це у інтерв’ю для PwC розповів генеральний директор групи Юрій Риженков, наголосивши, що прагнення України прискорити євроінтеграцію означає необхідність ще швидшого зеленого переходу, ніж передбачалося спочатку.

Риженков зазначив, що зелений перехід Метінвесту, попри реалії війни та втрату потужностей в окупованому Маріуполі, не є другорядним. 

“Метінвест – це не просто українська компанія, це також європейська компанія. Тому ми повинні відповідати тенденціям і вимогам, які панують у Європі. Наразі Україна прагне прискорити свій шлях до членства в ЄС, а це означає, що нам потрібно буде здійснити перехід навіть швидше, ніж передбачалося спочатку”, – сказав він.

За його словами, компанія продовжить втілювати стратегію зеленого переходу, яку сформували до початку повномасштабної війни. Її реалізують на тих підприємствах, які залишилися. Так залізорудні потужності переводять на високоякісну залізну руду для окатишів DRI, що має вирішальне значення для сталого виробництва сталі в Європі.

“Це особливо важливо, оскільки нам не вистачає металобрухту для живлення електродугових печей. До речі, для української металургії це критично”, – наголосив Риженков.

Він додав, що принципово важливим для зеленого переходу галузі є стратегічне збереження якомога більшої кількості вторинної сировини, зокрема металобрухту, всередині країни.

Риженков також розповів, що у Криворізькому регіоні, де розташовані залізорудні шахти та металургійні заводи компанії, проектують потенційні потужності для виробництва DRI та HBI, тобто гарячебрикетованого заліза.

Він зазначив, що для металургійних заводів розробляються проекти спрямовані на значне скорочення викидів вуглецю у короткостроковій та середньостроковій перспективах. Це стратегічний крок до поступової ліквідації доменних печей і заміни їх електродуговими або плавильними печами. 

“Цей перехід наблизить нас до найкращих практик скорочення викидів CO2 в Європі, які наразі вважаються стандартом сталого виробництва сталі на континенті”, – пояснив Риженков.

Новини

3 Травня 2024

Польща має заборонити імпорт російської металопродукції через свої порти – експерт

Якщо акциз на пальне підвищують до європейського рівня, варто збільшити й зарплату – експерт

ArcelorMittal планує розширення компанії у Бразилії

Туреччина збільшила експорт арматури на 8,9%

Морські перевезення стимулюватимуть зростання експорту продукції ГМК – НБУ

Великий бізнес з початку 2024 року сплатив майже 160 млрд грн податків 

Україна і Британія починають реалізацію проєктів у сфері зелених інновацій в енергетиці

Nippon Steel знадобиться більше часу для завершення угоди з купівлі US Steel

КНДР відправила до росії балістичні ракети

Японські торгові доми очікують скорочення прибутків від металургійного бізнесу

Реальна собівартість електроенергії для населення становить 3,5 грн – Кучеренко

Міжнародна торгова палата закликала ЄС до діалогу щодо вуглецевого мита

Польща за три місяці імпортувала 378,7 тис тонн сталі 

Уряд зобов’язав УЗ перерахувати 1,5 млрд грн до бюджету

АМПУ отримало нове лоцманське судно для портів на Дунаї

Німеччина у січні-лютому імпортувала 155 тис тонн сталі 

ВСІ НОВИНИ ⇢