На ринку ЄС зростають ціни на прокат з нержавіючої сталі

Металургія Новини
На ринку ЄС зростають ціни на прокат з нержавіючої сталі

Ринок плоского прокату з нержавіючої сталі в Італії та інших європейських країнах неухильно поліпшується, хоча джерела з сервісних центрів, перекатних станів і металургійних заводів повідомляють про збереження слабкого попиту на кінцевому етапі виробництва, зазначає Kallanish.

Запаси досягли найнижчого рівня в серпні, і зараз очевидний попит відновився разом зі зростанням цін на рулон і його похідні. Закупівлі в Європі також підтримуються відсутністю імпорту рулонів, якому перешкоджає перегляд Європейською комісією антиконтрабандних заходів.

Ціни на нержавіючий холоднокатаний рулон в Італії для грудневого виробництва зростають до 2 550-2 600 євро/т (2 691-2 743 дол. США) з поставкою, тоді як гарячекатаний рулон коштує в середньому 2 350 євро/т з поставкою за матеріал з необробленими краями. Кажуть, що європейські заводи запізнюються з поставками.

Після того, як у вересні та жовтні сервісні центри та їхні клієнти здійснили закупівлі, активність продажів знизилася, а покупці зайняли вичікувальну позицію. Очікується, що активність знову пожвавиться в листопаді, коли покупцям потрібно буде закуповувати обладнання для січневих поставок. Запаси в Італії та Польщі вищі, ніж в інших європейських країнах, таких як Чехія, Угорщина, Франція та Німеччина.

Перспективи європейського ринку в четвертому кварталі покращилися, особливо в порівнянні з мінімумами другого і третього кварталів, хоча активність залишається нестабільною, а споживання в переробній промисловості – обмеженим. Відсутність імпорту рулонів з Азії та зростання цін на металобрухт через дефіцит підтримуватимуть ціни на нержавіючий плоский прокат до кінця року.

Ситуація на ринку розвивається стабільно, і хоча попит з боку кінцевих споживачів є скромним, “ціни відновлюються після мінімумів, досягнутих перед літніми канікулами”, – зазначає італійська торгова асоціація Assofermet. “Запаси повернулися до нормального рівня після тривалого періоду високих запасів. Ціни на нержавіючий брухт зростають через низьку доступність”.

Новини

3 Травня 2024

Польща має заборонити імпорт російської металопродукції через свої порти – експерт

Якщо акциз на пальне підвищують до європейського рівня, варто збільшити й зарплату – експерт

ArcelorMittal планує розширення компанії у Бразилії

Туреччина збільшила експорт арматури на 8,9%

Морські перевезення стимулюватимуть зростання експорту продукції ГМК – НБУ

Великий бізнес з початку 2024 року сплатив майже 160 млрд грн податків 

Україна і Британія починають реалізацію проєктів у сфері зелених інновацій в енергетиці

Nippon Steel знадобиться більше часу для завершення угоди з купівлі US Steel

КНДР відправила до росії балістичні ракети

Японські торгові доми очікують скорочення прибутків від металургійного бізнесу

Реальна собівартість електроенергії для населення становить 3,5 грн – Кучеренко

Міжнародна торгова палата закликала ЄС до діалогу щодо вуглецевого мита

Польща за три місяці імпортувала 378,7 тис тонн сталі 

Уряд зобов’язав УЗ перерахувати 1,5 млрд грн до бюджету

АМПУ отримало нове лоцманське судно для портів на Дунаї

Німеччина у січні-лютому імпортувала 155 тис тонн сталі 

ВСІ НОВИНИ ⇢