Світові інвестиції у кліматичні технології впали до найнижчого рівня

Екологія Економіка Новини
Світові інвестиції у кліматичні технології впали до найнижчого рівня

Новий аналіз PricewaterhouseCoopers LLP (PwC) показав, що приватний ринковий капітал і грантове фінансування стартапів у галузі кліматичних технологій у всьому світі впали до найнижчого рівня за останні 5 років.

З вересня 2022 по вересень 2023 року вони сягнули $65 мільярдів, що на 40% менше порівняно з попереднім аналогічним періодом, повідомляє Bloomberg.

Основними причинами такого зниження в PwC назвали: геополітичні потрясіння; інфляцію; зростання процентних ставок та зниження оцінки. Аналітики наголосили, що ставки для інвестицій у кліматичні технології не можуть бути вищими. Адже світ пережив найбільш аномально спекотний місяць за всю історію спостережень після рекордно спекотного літа.

“Спад ринку означає, що стартапам у галузі кліматичних технологій потрібно набагато більше зосередитися на вирішенні реальних проблем і розумінні “персони покупця”, – сказав керівник компанії SE Ventures Аміт Чатурведі.

Зазначається, що фінансування кліматичних технологій для галузей з найбільшими викидами, зокрема виробництва цементу та сталі, склала лише 14% загальних інвестицій. Найбільше фінансування отримали стартапи у сфері мобільності та виробництва енергії.

В PwC наголосили, що технологія уловлювання, використання та зберігання вуглецю (CCUS) стала єдиною, яка отримала абсолютне зростання інвестицій за останні два роки. Адже промисловість викопного палива вкладає гроші в технологію, яка може продовжити використання нафти, газу та вугілля.

“Хоча нічого з цього не означає, що інвестиції CCUS обов’язково окупляться, зростання попиту та державна підтримка таких проектів можуть додати більшої впевненості потенційним інвесторам у стартапи”, — сказали автори звіту.

В матеріалі пояснили, що попри зниження інтенсивності інвестицій у кліматичні технології, вони склали понад 11% загального інвестиційного ринку стартапів.

Окрім того, до ринку долучаються нові інвестори, а також створюються нові фонди. Американський закон “Про зниження інфляції” (IRA) також забезпечує поштовх завдяки низці грантів і стимулів для галузей промисловості.

Новини

1 Травня 2024

НКРЕКП нарешті затвердила обсяг підтримки зелених електростанцій за 5 місяців 2023 року

Через санкції прибуток Металоінвесту скоротився на 36%

У Чилі розраховують на збільшення обсягів видобутку міді

Vale, BHP та Samarco пропонують $25,4 млрд на ремонт після обвалення греблі у 2015 році

Вступ України обійдеться Євросоюзу у кругленьку суму – Deutsche Welle

Підвищення акцизу на пальне стане ударом для всіх українців

Австрійська влада застерігає Raiffeisen bank від угоди з Дерипаскою – Reuters

У квітні бізнес позитивно оцінив поточні результати своєї діяльності

Україна вийшла на довоєнні показники експорту – Свириденко

Samarco, Vale та BHP запропонували сплатити 25 млрд дол штрафу за прорив дамби в 2015 році

Acciaierie d’Italia планує у майбутньому виробляти 6 млн тонн сталі на рік

Сенат США підтримав заборону на імпорт російського урану

Ціна на залізну руду в поточному році перевищить $100/тонна

ВВП у ЄС зріс на 0,3% 

Держбюджет у квітні отримав майже 154 млрд грн податків 

В Yasno жаліються, що кияни не сплачують рахунки за електрику

ВСІ НОВИНИ ⇢