ArcelorMittal домоглася заморожування активів Liberty Steel

Металургія Новини
ArcelorMittal домоглася заморожування активів Liberty Steel

Компанія ArcelorMittal домоглася заморожування активів компанії Liberty Steel, оскільки вона вимагає виплати заборгованості за арбітражним рішенням у розмірі 140 млн євро.

19 вересня Високий суд Сінгапуру видав ArcelorMittal судову заборону на заморожування активів Liberty, яка забороняє виведення сінгапурських активів Liberty за межі країни на суму до 140 млн євро. Суд також задовольнив клопотання ArcelorMittal про примусове виконання арбітражного рішення.

Суд зобов’язав Liberty надати письмову заяву під присягою про свої активи в Сінгапурі. Liberty попросила продовжити термін до 20 жовтня, але з тих пір не зробила жодних розголошень.

“АрселорМіттал обґрунтовано розглядає можливість подати в англійські суди наказ про заморожування активів Liberty в усьому світі, щоб заборонити передачу будь-яких активів Liberty в будь-якій точці світу на суму до 140 млн євро”, – йдеться в заяві, поданій до Окружного суду штату Джорджія 25 жовтня. Ця заява була частиною запиту на отримання документів і свідчень свідків щодо активів Liberty Steel East Europe і Liberty House Group, спрямованого до американської біржі металів Reibus, яка займається торгівлею металопродукцією.

24 лютого Високий суд Англії визнав оригінальне арбітражне рішення і привів його у виконання, що означає, що ArcelorMittal має право “накласти арешт на активи, розташовані у Великій Британії, і реалізувати їх на виконання арбітражного рішення”. Якщо вартість активів у Великобританії буде недостатньою, він може звернути стягнення на активи в інших країнах, йдеться в заяві. Компанія Liberty не відповіла на вимоги про виплату, йдеться в заяві ArcelorMittal.

АрселорМіттал виграв первинне арбітражне рішення, яке постановило, що Liberty порушила зобов’язання в угоді з придбання основних активів у АрселорМіттал у 2019 році. В рамках придбання інтегрованих і перекатних активів – Острави в Чехії, Галаца в Румунії, Скоп’є в Македонії, Пьомбіно в Італії та Дюделанж-Льєж в Люксембурзі та Бельгії – Liberty погодилася виплатити 140 млн фунтів стерлінгів відстроченої компенсації та надати перевірену консолідовану фінансову звітність ArcelorMittal, що свідчить про те, що її консолідовані активи становлять щонайменше 150 млн фунтів стерлінгів, доки її зобов’язання не будуть виконані, але цього не сталося, зазначено в поданій заяві.

Новини

3 Травня 2024

Польща має заборонити імпорт російської металопродукції через свої порти – експерт

Якщо акциз на пальне підвищують до європейського рівня, варто збільшити й зарплату – експерт

ArcelorMittal планує розширення компанії у Бразилії

Туреччина збільшила експорт арматури на 8,9%

Морські перевезення стимулюватимуть зростання експорту продукції ГМК – НБУ

Великий бізнес з початку 2024 року сплатив майже 160 млрд грн податків 

Україна і Британія починають реалізацію проєктів у сфері зелених інновацій в енергетиці

Nippon Steel знадобиться більше часу для завершення угоди з купівлі US Steel

КНДР відправила до росії балістичні ракети

Японські торгові доми очікують скорочення прибутків від металургійного бізнесу

Реальна собівартість електроенергії для населення становить 3,5 грн – Кучеренко

Міжнародна торгова палата закликала ЄС до діалогу щодо вуглецевого мита

Польща за три місяці імпортувала 378,7 тис тонн сталі 

Уряд зобов’язав УЗ перерахувати 1,5 млрд грн до бюджету

АМПУ отримало нове лоцманське судно для портів на Дунаї

Німеччина у січні-лютому імпортувала 155 тис тонн сталі 

ВСІ НОВИНИ ⇢