Tata Steel відкладає оголошення про скорочення робочих місць на меткомбінаті у Порт-Талботі

Економіка Металургія Новини
Tata Steel відкладає оголошення про скорочення робочих місць на меткомбінаті у Порт-Талботі

Як пише портал Steel Orbis за повідомленнями ЗМІ, Tata Steel UK, дочірня компанія індійської Tata Steel Limited, відклала оголошення про звільнення та зупинення доменних печей на своєму заводі в Порт-Талботі.

Очікувалося, що після засідання ради директорів, яке відбулося в середу, 1 листопада, буде оголошено про закриття двох доменних печей, що вплине на 3000 робочих місць. Проте компанії довелося відкласти оголошення через заперечення профспілок.

Представники профспілки попередили Tata Steel про можливі страйки, і тепер, коли робочі місця залишаються в безпеці, принаймні зараз профспілки з оптимізмом дивляться на поступовий перехід з точки зору зусиль компанії зі скорочення викидів вуглекислого газу. Представники профспілок також сподіваються, що перед оголошенням будь-яких детальних планів розпочнуться змістовні консультації.

“Ми сподіваємося незабаром розпочати офіційний процес інформування та консультацій з представниками наших співробітників, у ході якого ми поділимося більш детальною інформацією про будь-які такі пропозиції”, – заявив представник Tata Steel.

ЗМІ також припускають, що Tata Steel розглядає можливість забезпечення переробних підприємств за рахунок імпорту, якщо доменні печі будуть закриті. Завод у Порт-Талботі має виробничу потужність близько 5 млн тонн сталі на рік.

Як раніше повідомляла SteelOrbis, компанія оголосила, що завершить декарбонізацію свого заводу в Порт-Талботі протягом наступних трьох років. Tata Steel і уряд Великобританії досягли угоди про декарбонізацію заводу.

У рамках угоди уряд надасть фінансування у розмірі 500 мільйонів фунтів стерлінгів (один із найбільших пакетів державної підтримки в історії) для інвестицій на загальну суму 1,25 млрд. фунтів стерлінгів у нову електродугову піч для виробництва екологічно чистої сталі на заводі та заміни доменних печей, термін експлуатації яких наближається до кінця.

Новини

17 Травня 2024

США не хочуть віддавати U.S.Steel японцям

У I кварталі виручка Vallourec скоротилась на 26%

Шведська компанія хоче побудувати ще чотири заводи водневої металургії

Єврокомісія почала розслідувати імпорт білої жерсті з Китаю

Dunaferr модернізує прокатні стани

Нафтогаз з початку року запустив 7 нових свердловин – Шмигаль

Україна запропонувала Аргентині та Чилі зону вільної торгівлі

Внаслідок бойових дій на території України викиди СО2 сягнули 180 млн тонн

Китай інвестує у зелене авіаційне паливо

російські порти знизили перевалку вантажів на 4%

Виробництво сталі в Китаї скоротилось на 3%

Металурги у квітні збільшили експорт довгого прокату на 7,6%

Уряд змінив порядок бронювання від мобілізації на підприємствах двох сфер економіки

Україна вийшла на максимальну потужність імпорту електроенергії з ЄС

Уряд виділив 1,5 млрд грн для відновлення Зміївської та Трипільської ТЕС

Данія виділить Україні новий пакет військової допомоги на 750 млн євро

ВСІ НОВИНИ ⇢