Тариф на е/е з 1 січня не підвищуватимуть – НКРЕКП

Економіка Новини ТЕК
Тариф на е/е з 1 січня не підвищуватимуть –   НКРЕКП

Зростання цін на електроенергію для населення з 1 січня 2024 року не буде. Про це повідомляє пресслужба Національної комісії, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

Заява Нацкомісії стала відповіддю на появу в ЗМІ та Telegram-каналах повідомлень про нібито підвищення тарифу на електроенергію для населення з 1 січня 2024 року, посилаючись у своїх повідомленнях на інтерв’ю голови НКРЕКП Костянтина Ущаповського.

Водночас у Нацкомісії наголосили, що “чітка позиція регулятора полягає в тому, що питання про підвищення тарифів для населення на електроенергію до кінця проходження опалювального періоду наразі не стоїть”. А повідомлення преси назвали “вирваними з контексту”.

Аналогічну заяву зробили у Міністерстві енергетики. “Міненерго офіційно повідомляє, що підвищення тарифів для населення наразі не передбачається”, – повідомили у відомстві. Водночас закликали журналістів бути пильними та не спотворювати інформацію, “особливо у таких важливих та чутливих для населення питаннях, як підвищення тарифів”.

Зазначимо, що очільник НКРЕКП Костянтин Ущаповський в інтерв’ю ЕП наголосив, що до завершення опалювального сезону про підвищення тарифів “не може бути й мови”. Водночас припустив, на скільки може зрости тариф на електроенергію після нього.

“Моя особиста думка, що до успішного завершення осінньо-зимового сезону не може бути й мови про підвищення тарифів. Думаю, ми (після завершення ОЗП) будемо пропонувати якісь рішення, але вони будуть проходити всю процедуру: від громадських обговорень, де ми будемо вислуховувати всі сторони, до ухвалення остаточного рішення. Якщо робити наступний крок, то він повинен бути виваженим, максимум 15%. Це ми виходимо десь до 3 грн за кіловат-годину”, – сказав Ущаповський.

Наразі тариф на електроенергію для населення в Україні становить 2,64 грн за кВт-год, а ринковий тариф, за словами Ущаповського, – це 5,5-5,8 грн.

Новини

3 Травня 2024

Польща за три місяці імпортувала 378,7 тис тонн сталі 

Уряд зобов’язав УЗ перерахувати 1,5 млрд грн до бюджету

АМПУ отримало нове лоцманське судно для портів на Дунаї

Німеччина у січні-лютому імпортувала 155 тис тонн сталі 

Ferrexpo скоротила викиди вуглецю на 32%

Тарифи на електроенергію швидко та суттєво зростуть – НБУ

Нафтогаз запропонував Туреччині зберігати газ в українських підземних сховищах

Інфляція в єврозоні у квітні 2024 року зросла на 2,4%

Зеленський вимагає поєднати захист енергетики та забезпечення українців електрикою

ОЕСР очікує на пришвидшення темпів зростання світової економіки

Туреччина призупинила всю торгівлю з Ізраїлем

2 Травня 2024

Запоріжкокс з початку року збільшив обсяги виробництва

Україна в квітні збільшила імпорт електроенергії на третину

ArcelorMittal очікує на відновлення попиту на сталь у ЄС

Аграрії просять уряд на три місяці продовжити чинне бронювання працівників

ДТЕК Енерго спрямував прибуток за минулий рік на відбудову ТЕС

ВСІ НОВИНИ ⇢