Індія планує потроїти видобуток вугілля з підземних шахт

Новини ТЕК
Індія планує потроїти видобуток вугілля з підземних шахт

Індія планує потроїти видобуток вугілля з підземних шахт до 2030 року в рамках зусиль, спрямованих на підвищення загальної доступності вугілля на внутрішньому ринку та скорочення імпорту, повідомляє Argus.

Федеральне міністерство вугільної промисловості встановило загальну мету видобутку вугілля з підземних шахт на рівні 100 млн тонн до 2030 року, згідно з урядовою заявою. У квітні 2022 – березні 2023 фінансового року Індія видобула близько 35 млн тонн вугілля, причому більша частина видобутку припадає на державну компанію Coal India (CIL). Незрозуміло, чи цільовий показник видобутку на підземних шахтах стосується календарного або фінансового року.

Ці плани є частиною більш широкої мети Індії – збільшити загальний видобуток вугілля до 1,577 млрд т до 2030 року з відкритих і підземних шахт. Видобуток на відкритих шахтах становить понад 95% від загального видобутку вугілля в Індії. Увага до підземного видобутку вугілля приурочена до кліматичного саміту ООН Cop 28 в Дубаї, який розпочнеться 30 листопада, оскільки підземний видобуток вважається більш екологічно чистим порівняно з відкритим видобутком.

План Делі збільшити видобуток на підземних шахтах не є новим, але за останні кілька десятиліть такі проекти здебільшого не були реалізовані через вищу собівартість видобутку на таких шахтах порівняно з відкритим видобутком вугілля. Різниця у собівартості набуває особливого значення, оскільки ціни на вугілля, що видобувається компанією CIL, мають значний дисконт до світових цін через широкий державний контроль над цінами, що задекларовані у повідомленні. Деякі представники промисловості та уряду вважають, що масштаби видобутку, впровадження нових технологій та інвестиції в найближчі роки дозволять подолати розрив між собівартістю видобутку на відкритих та підземних шахтах.

Збільшення видобутку вугілля допоможе збільшити внутрішні поставки, щоб задовольнити зростаючий попит з боку комунальних підприємств та сприяти економічному зростанню країни. Індія планує додати близько 80 ГВт потужностей з виробництва теплової енергії до 2031-32 рр. в рамках планів щодо забезпечення цілодобового постачання електроенергії. Індія має 27 ГВт теплових потужностей на стадії будівництва і зараз вирішила розпочати роботу над щонайменше 55-60 ГВт додаткових потужностей. Станом на 31 жовтня в Індії було встановлено 206,82 ГВт вугільних потужностей, а загальна теплова потужність, включаючи буре вугілля, газ і дизельне паливо, становила 239 ГВт.

Новини

1 Травня 2024

НКРЕКП нарешті затвердила обсяг підтримки зелених електростанцій за 5 місяців 2023 року

Через санкції прибуток Металоінвесту скоротився на 36%

У Чилі розраховують на збільшення обсягів видобутку міді

Vale, BHP та Samarco пропонують $25,4 млрд на ремонт після обвалення греблі у 2015 році

Вступ України обійдеться Євросоюзу у кругленьку суму – Deutsche Welle

Підвищення акцизу на пальне стане ударом для всіх українців

Австрійська влада застерігає Raiffeisen bank від угоди з Дерипаскою – Reuters

У квітні бізнес позитивно оцінив поточні результати своєї діяльності

Україна вийшла на довоєнні показники експорту – Свириденко

Samarco, Vale та BHP запропонували сплатити 25 млрд дол штрафу за прорив дамби в 2015 році

Acciaierie d’Italia планує у майбутньому виробляти 6 млн тонн сталі на рік

Сенат США підтримав заборону на імпорт російського урану

Ціна на залізну руду в поточному році перевищить $100/тонна

ВВП у ЄС зріс на 0,3% 

Держбюджет у квітні отримав майже 154 млрд грн податків 

В Yasno жаліються, що кияни не сплачують рахунки за електрику

ВСІ НОВИНИ ⇢