ЄБРР виділив ArcelorMittal Кривий Ріг 150 млн дол

Економіка Металургія Новини
ЄБРР виділив ArcelorMittal Кривий Ріг 150 млн дол

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) виділив Криворізькому гірничо-металургійному комбінату ПАТ ArcelorMittal Кривий Ріг (АМКР, Дніпропетровська обл.) ще один кредит у розмірі $150 млн на поповнення оборотних коштів для функціонування підприємства.

“Надання пріоритетного кредиту на суму до $150 млн. українському АТ “ArcelorMittal Кривий Ріг” (Україна), контрольний пакет акцій у якому належить ArcelorMittal Group. Мета проекту: кредит буде використано для фінансування потреб в оборотному капіталі компанії для забезпечення безперервності діяльності в Україні”, – пояснюється ЄБРР.

Уточнюється, що ЄБРР схвалив проект 15 листопада поточного року, і вже йде виділення коштів.

Пояснюється, що проект надасть екстрену підтримку ліквідності для збереження людського капіталу АМКР, а також цільову технічну підтримку для розробки та реалізації нової спеціальної програми професійної реінтеграції для ветеранів війни відповідно до кращих практик.

“Додаткова (підтримка — ІФ-У) зумовлена фінансуванням банку, яке надається у надзвичайних обставинах, що виникли внаслідок війни в Україні, та пропонує унікальний набір умов. Проект також є гендерно-додатковим відповідно до цільової психосоціальної підтримки, яку компанія надаватиме безпосередньо дружинам ветеранів війни та іншим членам їхніх сімей”, – йдеться в інформації ЄБРР.

Як повідомлялося, ЄБРР 14 грудня 2022 року вже виділяв АМКР кредит $100 млн. на поповнення оборотного капіталу.

АМКР завершив 2022 рік із чистим збитком у розмірі 49 млрд 9,1 млн грн, тоді як у 2021 році отримав чистий прибуток 25 млрд 216,1 млн грн. Непогашений збиток до кінця минулого року становив 3 млрд 283,6 млн грн. Вартість активів у 2022 році скоротилася вдвічі – до 52 млрд 682,8 млн грн.

Раніше генеральний директор АМКР Мауро Лонгобардо під час спілкування з трудовим колективом та керівниками підрозділів повідомляв, що за всіма показниками минулий рік був складним для підприємства: “Фінансова ситуація була дуже складною, маємо значний чистий збиток, але ми отримали значну фінансову допомогу від корпорації ArcelorMittal. вона становила понад $600 млн”, – пояснював топ-менеджер.

ArcelorMittal Кривий Ріг – найбільший виробник сталевого прокату в Україні. Спеціалізується на випуску довгомірного прокату, зокрема, арматури та катанки.

ArcelorMittal володіє в Україні найбільшим гірничо-металургійним комбінатом “ArcelorMittal Кривий Ріг” та рядом малих компаній, зокрема, ПАТ “ArcelorMittal Берислав”.

Новини

26 Липня 2024

Найскладніший період літа вже позаду, але невідомо що буде взимку – Укренерго

В Міненерго кажуть, що працюють над покращенням ситуації зі світлом

США скоротили імпорт прокату на 23%

Рада не відмовляється від ідеї підвищення ПДВ

POSCO знизила виплавку сталі

Кількість працюючих індустриальних парків може збільшись до 20

Залізниці України та Польщі домовились розвивати сполучення

Євросоюз надасть Україні ще 68 великих генераторів

Польща допомогла – в Україні скорочені обсяги обмеження світла

ЄС виділив Україні перший транш у 1,5 млрд євро із заморожених активів РФ

Усть-Дунайськ перетворять на хаб з імпорту добрив 

ЄС може запустити розслідування щодо продаж г/к рулону за квотою “інших країн”

В Росії різко уповільнилося промислове виробництво 

ОККО формує парк вагонів-цистерн

EUROFER: У 2024 році видиме споживання сталі в ЄС повинно відновитися

США знайшли 2 млрд дол на військову допомогу Україні

ВСІ НОВИНИ ⇢