ЄБРР виділив ArcelorMittal Кривий Ріг 150 млн дол

Економіка Металургія Новини
ЄБРР виділив ArcelorMittal Кривий Ріг 150 млн дол

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) виділив Криворізькому гірничо-металургійному комбінату ПАТ ArcelorMittal Кривий Ріг (АМКР, Дніпропетровська обл.) ще один кредит у розмірі $150 млн на поповнення оборотних коштів для функціонування підприємства.

“Надання пріоритетного кредиту на суму до $150 млн. українському АТ “ArcelorMittal Кривий Ріг” (Україна), контрольний пакет акцій у якому належить ArcelorMittal Group. Мета проекту: кредит буде використано для фінансування потреб в оборотному капіталі компанії для забезпечення безперервності діяльності в Україні”, – пояснюється ЄБРР.

Уточнюється, що ЄБРР схвалив проект 15 листопада поточного року, і вже йде виділення коштів.

Пояснюється, що проект надасть екстрену підтримку ліквідності для збереження людського капіталу АМКР, а також цільову технічну підтримку для розробки та реалізації нової спеціальної програми професійної реінтеграції для ветеранів війни відповідно до кращих практик.

“Додаткова (підтримка — ІФ-У) зумовлена фінансуванням банку, яке надається у надзвичайних обставинах, що виникли внаслідок війни в Україні, та пропонує унікальний набір умов. Проект також є гендерно-додатковим відповідно до цільової психосоціальної підтримки, яку компанія надаватиме безпосередньо дружинам ветеранів війни та іншим членам їхніх сімей”, – йдеться в інформації ЄБРР.

Як повідомлялося, ЄБРР 14 грудня 2022 року вже виділяв АМКР кредит $100 млн. на поповнення оборотного капіталу.

АМКР завершив 2022 рік із чистим збитком у розмірі 49 млрд 9,1 млн грн, тоді як у 2021 році отримав чистий прибуток 25 млрд 216,1 млн грн. Непогашений збиток до кінця минулого року становив 3 млрд 283,6 млн грн. Вартість активів у 2022 році скоротилася вдвічі – до 52 млрд 682,8 млн грн.

Раніше генеральний директор АМКР Мауро Лонгобардо під час спілкування з трудовим колективом та керівниками підрозділів повідомляв, що за всіма показниками минулий рік був складним для підприємства: “Фінансова ситуація була дуже складною, маємо значний чистий збиток, але ми отримали значну фінансову допомогу від корпорації ArcelorMittal. вона становила понад $600 млн”, – пояснював топ-менеджер.

ArcelorMittal Кривий Ріг – найбільший виробник сталевого прокату в Україні. Спеціалізується на випуску довгомірного прокату, зокрема, арматури та катанки.

ArcelorMittal володіє в Україні найбільшим гірничо-металургійним комбінатом “ArcelorMittal Кривий Ріг” та рядом малих компаній, зокрема, ПАТ “ArcelorMittal Берислав”.

Новини

3 Травня 2024

Польща має заборонити імпорт російської металопродукції через свої порти – експерт

Якщо акциз на пальне підвищують до європейського рівня, варто збільшити й зарплату – експерт

ArcelorMittal планує розширення компанії у Бразилії

Туреччина збільшила експорт арматури на 8,9%

Морські перевезення стимулюватимуть зростання експорту продукції ГМК – НБУ

Великий бізнес з початку 2024 року сплатив майже 160 млрд грн податків 

Україна і Британія починають реалізацію проєктів у сфері зелених інновацій в енергетиці

Nippon Steel знадобиться більше часу для завершення угоди з купівлі US Steel

КНДР відправила до росії балістичні ракети

Японські торгові доми очікують скорочення прибутків від металургійного бізнесу

Реальна собівартість електроенергії для населення становить 3,5 грн – Кучеренко

Міжнародна торгова палата закликала ЄС до діалогу щодо вуглецевого мита

Польща за три місяці імпортувала 378,7 тис тонн сталі 

Уряд зобов’язав УЗ перерахувати 1,5 млрд грн до бюджету

АМПУ отримало нове лоцманське судно для портів на Дунаї

Німеччина у січні-лютому імпортувала 155 тис тонн сталі 

ВСІ НОВИНИ ⇢