Імпорт металобрухту до В’єтнаму залишається на стабільному рівні

Металургія Новини
Імпорт металобрухту до В’єтнаму залишається на стабільному рівні

В’єтнамські металурги підтримували імпорт брухту на стабільному рівні з серпня, оскільки постійно млявий сектор нерухомості змусив місцеві заводи віддати перевагу закупівлям брухту на внутрішньому ринку, повідомляє Argus.

Імпорт брухту залишається відносно обмеженим, і в жовтні В’єтнам імпортував 312 тис тонн брухту, що на 2,9% більше порівняно з попереднім місяцем і на 3,1% більше в річному обчисленні. Кумулятивний імпорт за січень-жовтень знизився на 6,1% в річному обчисленні до 3,49 млн т.

Металургійні заводи підтримували виробництво на рівні близько 40 відсотків, оскільки внутрішній і морський ринки сталі продемонстрували обмежене поліпшення. Найбільший виробник сталі у В’єтнамі Hoa Phat виробив 5,43 млн т необробленої сталі, що на 18% менше порівняно з аналогічним періодом 2022 року. Більшість металургійних заводів зосередилися на закупівлі брухту на внутрішньому ринку, але кілька великих заводів продовжили імпорт.

Японія зберегла свою позицію основного постачальника В’єтнаму, забезпечивши 44% від загального обсягу імпорту в жовтні. США, які зазвичай є другим за величиною постачальником, опустилися на четверте місце і були витіснені Гонконгом, оскільки місцеві заводи уникали закупівель глибоководних балкерних вантажів з США, щоб уникнути ринкових ризиків на невизначеному ринку. В’єтнам збільшив імпорт із сусідньої країни Камбоджі на 11% порівняно з попереднім місяцем до 18 тис т в жовтні, а в січні-жовтні обсяги зросли на 27% до 146 тис т.

В’єтнамські покупці брухту вийшли на морський ринок у листопаді, коли ціни на сталь досягли дна, хоча відновлення ринку будівельної сталі відставало від ринку плоского прокату. Імпортні ціни на гарячекатаний рулон у В’єтнамі зросли на $24/т з кінця жовтня до $580/т 27 листопада, тоді як внутрішні ціни на арматуру зросли приблизно на $6,20/т за період з 1 по 28 листопада.

Металургійні підприємства очікують підвищення попиту на сталь після свята Нового року за місячним календарем, що призведе до зростання попиту на імпортний брухт у грудні, оскільки заводи почнуть розглядати можливість поповнення запасів.

Новини

3 Травня 2024

Польща має заборонити імпорт російської металопродукції через свої порти – експерт

Якщо акциз на пальне підвищують до європейського рівня, варто збільшити й зарплату – експерт

ArcelorMittal планує розширення компанії у Бразилії

Туреччина збільшила експорт арматури на 8,9%

Морські перевезення стимулюватимуть зростання експорту продукції ГМК – НБУ

Великий бізнес з початку 2024 року сплатив майже 160 млрд грн податків 

Україна і Британія починають реалізацію проєктів у сфері зелених інновацій в енергетиці

Nippon Steel знадобиться більше часу для завершення угоди з купівлі US Steel

КНДР відправила до росії балістичні ракети

Японські торгові доми очікують скорочення прибутків від металургійного бізнесу

Реальна собівартість електроенергії для населення становить 3,5 грн – Кучеренко

Міжнародна торгова палата закликала ЄС до діалогу щодо вуглецевого мита

Польща за три місяці імпортувала 378,7 тис тонн сталі 

Уряд зобов’язав УЗ перерахувати 1,5 млрд грн до бюджету

АМПУ отримало нове лоцманське судно для портів на Дунаї

Німеччина у січні-лютому імпортувала 155 тис тонн сталі 

ВСІ НОВИНИ ⇢