АМКР у наступному році планує збільшити завантаження потужностей до 50%

Металургія Новини Теми дня
АМКР у наступному році планує збільшити завантаження потужностей до 50%

Криворізький гірничо-металургійний комбінат ПАТ “ArcelorMittal Кривий Ріг” (АМКР, Дніпропетровська обл.) у 2024 році має намір збільшити завантаження виробничих потужностей підприємства з 30% до 50%, повідомляє пресслужба компанії.

“Як найбільший міжнародний інвестор в Україні та найбільше гірничо-металургійне підприємство країни, ми є надійним партнером України і робимо значний внесок в її економіку у воєнний час. У 2024 році ми плануємо збільшити обсяг виробництва і наростити виробничі потужності за рахунок роботи двох доменних печей. Таким чином, завантаження наших виробничих потужностей збільшиться з 30 до 50 відсотків”, – повідомив генеральний директор АМКР Мауро Лонгобардо, приймаючи делегацію посольства ФРН на чолі з послом Мартіном Егером на комбінаті.

При цьому уточнюється, що програма візиту включала в себе обговорення з керівництвом заводу поточного стану підприємства і перспектив його розвитку, а також відвідування доменного виробництва.

За словами Лонгобардо, меткомбінат готовий якнайшвидше нарощувати обсяги виробництва і підтримувати Україну в її післявоєнному відновленні. Для цього на підприємстві зберегли колектив, уникли скорочень, і все виробниче обладнання перебуває в робочому стані, незважаючи на відключення електроенергії та навіть ракетні обстріли.

“Ми також неухильно йдемо шляхом трансформації в компанію, яка послідовно зменшує свій вплив на довкілля. Кілька кроків у цьому напряму вже зроблено, наприклад, закриття застарілих потужностей: коксових батарей №1-2, аглофабрики металургійного виробництва, а також введення в експлуатацію таких сучасних виробничих потужностей, як коксові батареї №5-6”, – наголосив гендиректор.

Своєю чергою, Єгер, обговорюючи повоєнне відновлення України, зазначив, що “коли настане час повоєнної відбудови, важливо не повернути об’єкт у довоєнний стан, а вивести його на сучасний рівень”.

“Ми повинні відбудовувати найкраще. Тим більше що Україна буде членом Європейського Союзу. Я впевнений, що всього цього можна досягти, і ArcelorMittal відіграватиме в цьому процесі важливу та показову роль”, – резюмував посол Німеччини.

“ArcelorMittal Кривий Ріг” – найбільший виробник сталевого прокату в Україні. Спеціалізується на випуску довгомірного прокату, зокрема, арматури і катанки.

Новини

3 Травня 2024

Польща має заборонити імпорт російської металопродукції через свої порти – експерт

Якщо акциз на пальне підвищують до європейського рівня, варто збільшити й зарплату – експерт

ArcelorMittal планує розширення компанії у Бразилії

Туреччина збільшила експорт арматури на 8,9%

Морські перевезення стимулюватимуть зростання експорту продукції ГМК – НБУ

Великий бізнес з початку 2024 року сплатив майже 160 млрд грн податків 

Україна і Британія починають реалізацію проєктів у сфері зелених інновацій в енергетиці

Nippon Steel знадобиться більше часу для завершення угоди з купівлі US Steel

КНДР відправила до росії балістичні ракети

Японські торгові доми очікують скорочення прибутків від металургійного бізнесу

Реальна собівартість електроенергії для населення становить 3,5 грн – Кучеренко

Міжнародна торгова палата закликала ЄС до діалогу щодо вуглецевого мита

Польща за три місяці імпортувала 378,7 тис тонн сталі 

Уряд зобов’язав УЗ перерахувати 1,5 млрд грн до бюджету

АМПУ отримало нове лоцманське судно для портів на Дунаї

Німеччина у січні-лютому імпортувала 155 тис тонн сталі 

ВСІ НОВИНИ ⇢