На польсько-українському кордоні в чергах очікують близько 3300 вантажівок 

Економіка Новини Транспорт
На польсько-українському кордоні в чергах очікують близько 3300 вантажівок 

На польсько-українському кордоні в чергах очікують близько 3300 вантажівок, триває блокування руху на чотирьох пунктах пропуску. Про це в ефірі єдиного телемарафону повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко, передає Укрінформ.

“На жаль, ситуація на українському-польському кордоні з пропуском вантажівок практично не змінюється. Блокування руху на 4 напрямках продовжується. Станом на ранок, за інформацією польських колег, в чергах на території Польщі в бік України перебуває близько 3300 вантажівок”, – зазначив він.

За його словами, найбільше вантажівок стоїть навпроти пункту пропуску “Шегині” – 1200 і пункту пропуску “Рава-Руська” – близько 850. На інших напрямках, зауважив він, також є черги, вони трохи менші.

Найбільш ускладений рух фіксується і надалі в напрямку “Ягодин” і “Рава-Руська”. “Там дуже незначна кількість транспортних засобів перетинає кордон за добу – як на виїзд з Польщі, так і на в’їзд у Польщу”, – сказав Демченко.

Інтенсивніший рух, зазначив він, фіксується на напрямку “Краківець”, але тієї інтенсивності, як це було до 6 листопада, немає.

“Якщо раніше через пункт пропуску “Ягодин” щодоби перетинало 1200-1300 вантажівок у два боки, то за минулу добу там фіксувалось на перетині кордону лише 160 вантажних транспортних засобів”, – наголосив речник прикордонників.

За його словами, через кордон польські блокувальники пропускають гуманітарні і ще деякі важливі вантажі, але сказати, що усі вони можуть безперешкодно перетнути кордон, не можна.

Демченко зазначив, що перемовини з польською стороною продовжуються. “Як зазначало Міністерство інфраструктури, були обговорені деякі питання з польською стороною, щоб в подальшому розблокувати рух на всій ділянці кордону з Польщею”, – додав він.

Нагадаємо, з 6 листопада польські перевізники почали страйк і блокують рух вантажівок через українсько-польський кордон. Зокрема, заблоковано рух вантажного транспорту у напрямку трьох найбільших пунктів пропуску “Корчова-Краківець”, “Гребенне-Рава Руська”, “Дорогуськ-Ягодин”. Пізніше, 23 листопада, перевізники перекрили пункт пропуску “Медика – Шегині”.

Протестувальтники вимагають заборонити реєстрацію в Польщі транспортних компаній з іноземним капіталом, через що польських підприємців витісняють з ринку. Також вони вимагають відновлення дозволів на в’їзд до Євросоюзу для українських перевізників та покращення обслуговування на кордоні. Акція польських перевізників планувалася терміном на два місяці – до кінця року.

Переговори українських урядовців з протестувальниками результату не дали, а голова Держагентства відновлення та розвитку Мустафа Найєм наголосив, що деякі вимоги польських перевізників Україна навіть не обговорюватиме.

Новини

26 Квітня 2024

ЄС закликають до більш активних дій щодо припинення імпорту російської сталі та ЗРС

Експорт сталевого брухту з Японії знизився на 4,6%

JSW очікує видобуток вугілля у 2024 році на рівні 13,5 млн тонн

Запоріжсталь має намір підвищити якість металопродукції

Уряд зберіг чинний тариф на електроенергію для населення до кінця травня

Індія дозволила російським компаніям страхувати танкери з нафтою, щоб обійти санкції 

Низька інфляція під час війни може нашкодити – економіст

Посудомоечная машина: мифы и реальность

Україна може втратити до 2% ВВП через обстріли енергетичної інфраструктури

Світове виробництво DRI у січні-березні збільшилось на 7,4%

З початку року машинобудівники ДТЕК виготовили п’ять вугільних комбайнів

Vale за результатами I кварталу скоротила чистий прибуток майже на 13%

Tata Steel відхилила план профспілок щодо збереження доменної печі

Японія інвестує у розвиток чилійських мідних шахт

У енергосистемі зберігається дефіцит – обмежено споживання криворізької промисловості

72% роботодавців в Україні нарікають на дефіцит кадрів

ВСІ НОВИНИ ⇢