BHP може стикнутись зі страйком на шахтах з видобутку коксівного вугілля

Металургія Новини
BHP може стикнутись зі страйком на шахтах з видобутку коксівного вугілля

Оператори з техніки безпеки погрожують страйком на шахтах з видобутку коксівного вугілля австралійської компанії BHP у Квінсленді, в той час як машиністи поїздів на її залізорудних підприємствах у Західній Австралії (ЗА) утримуються від запропонованого ними страйку повідомляє Argus.

Близько 70-80 наглядачів відкритих розрізів на п’яти вугільних шахтах BHP Mitsubishi Alliance (BMA) – Daunia, Blackwater, Saraji, Goonyella Riverside та Peak Downs Mines – голосують за те, чи варто розпочинати страйк, голосування завершиться 20 грудня. Підприємства на всіх цих шахтах можуть бути змушені призупинити роботу, якщо операційні офіси, які здійснюють нагляд за безпекою праці, зупинять роботу одночасно.

Згідно з австралійським законодавством, профспілка OCOs повинна повідомити BMA про будь-які заплановані зупинки щонайменше за тиждень, а перший можливий збій у видобутку вугілля може статися 28 грудня. BHP сподівається досягти згоди з профспілками шляхом переговорів, наступна зустріч запланована на 13 грудня.

Машиністи поїздів на залізорудних підприємствах BHP у проголосували за проведення страйку в жовтні, але страйку так і не відбулося. Члени Гірничо-енергетичної профспілки погодилися не проводити жодних страйків, доки не буде проведено голосування серед членів профспілки щодо прийняття пропозиції від BHP, яка включає підвищення заробітної плати та інші умови. Голосування розпочнеться 12 грудня і завершиться 15 грудня.

BHP приєдналася до інших гірничодобувних компаній, включаючи Австралійську раду з питань корисних копалин, які засудили законодавство, прийняте федеральним парламентом минулого тижня, яке змушує компанії платити однакову суму всім людям, які виконують однакову роботу. Положення нового закону може вплинути на те, як BHP управляє своїм внутрішнім підрядним бізнесом Operations Services, який часто платить менше за годину і на інших умовах зайнятості, ніж працівники, найняті безпосередньо BHP.

BHP стверджує, що Операційні служби надають їй гнучкість у виконанні робіт, які зазвичай виконуються зовнішніми підрядниками, що не платять своїм працівникам так само, як BHP. Профспілки розглядають це як спосіб уникнути виплати працівникам вищої заробітної плати, яка була узгоджена в процесі колективних переговорів.

Новини

3 Травня 2024

ОЕСР очікує на пришвидшення темпів зростання світової економіки

Туреччина призупинила всю торгівлю з Ізраїлем

2 Травня 2024

Запоріжкокс з початку року збільшив обсяги виробництва

Україна в квітні збільшила імпорт електроенергії на третину

ArcelorMittal очікує на відновлення попиту на сталь у ЄС

Аграрії просять уряд на три місяці продовжити чинне бронювання працівників

ДТЕК Енерго спрямував прибуток за минулий рік на відбудову ТЕС

В Брюселі пройде форум ЄС-Україна з питань оборонної промисловості

Через активну роботу СЕС вдень в Україні зафіксований профіцит електроенергії

Іспанська Tubos Reunidos заявляє про намір стати першім у світі виробником труб без викидів вуглецю

ArcelorMittal закрил коксохімічне виробництво у місті Зениця

Проблеми з судноплавством у Червоному морі можуть тривати до кінця року

Австралія має намір побудувати 25 ГВт вітроенергетичних потужностей

Індійські металурги занепокоєні зростанням імпорту сталі

Одеський Стальканат у 2023 році скоротив чистий прибуток на 13,8%

Україні треба приєднуватись до світового тренду захисту від імпорту китайської сталі

ВСІ НОВИНИ ⇢