Енергетики підключили до системи три блоки ТЕС, але ситуація остається складною

Новини ТЕК
Енергетики підключили до системи три блоки ТЕС, але ситуація остається складною

На ранок вівторка в роботу повернулися три блоки на теплових електростанціях і один на теплоелектроцентралі, але ситуація в енергосистемі залишається складною, повідомила НЕК “Укренерго”.

“На деяких блоках теплоелектростанцій тривають ремонтні роботи, а сонячні електростанції не можуть виробляти електроенергію через хмарну погоду”, – описав ситуацію системний оператор у своєму телеграм-каналі.

Водночас він зазначив, що через підвищення температури повітря споживання вранці у вівторок на 1,6% нижче, ніж у понеділок, але залишається на високому рівні, що створює додаткове навантаження на енергосистему. “Укренерго” зазначила, що вчора добовий максимум споживання був уранці і всього 0,4% не дотягнув до рекордного в цьому опалювальному сезоні показника 7 грудня.

“Тому дуже важливо продовжувати уважно ставитися до користування енергоємними електроприладами та споживати е/е ощадливо”, – закликає НЕК.

Там уточнили, що обсяг аварійної допомоги з Румунії та Польщі в понеділок, коли вона через недостатність генерації залучалася п’ятий день поспіль, починаючи з 7 грудня, становив 3400 МВт-год.

“Водночас ліміти споживання не запроваджували, графіки відключень не запроваджували і не прогнозують”, – наголосили в “Укренерго”.

Там також додали, що пропускна здатність високовольтних мереж компанії достатня для покриття наявного попиту.

Експорт, як і раніше, не здійснюється, імпорт майже на 20% вищий за показник понеділка – його загальний обсяг у ранкові та вечірні години зі Словаччини та Румунії становить 2700 МВт-год (вчора було 2306 МВт-год), з максимальною потужністю в окремі години до 667 МВт (із 1 грудня технічна можливість імпортувати 1700 МВт – ЕР).

За даними “Укренерго”, на ранок вівторка знеструмлено через негоду 193 населених пункти в Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій і Тернопільській областях.

Через бойові дії та з інших причин без світла залишаються 432 населених пункти. Через обстріли є нові пошкодження в мережах обленерго в Донецькій, Миколаївській, Харківській, Херсонській областях. Аварійно-відновлювальні роботи проводяться залежно від безпекової ситуації та з дозволу військових.

Новини

26 Липня 2024

Найскладніший період літа вже позаду, але невідомо що буде взимку – Укренерго

В Міненерго кажуть, що працюють над покращенням ситуації зі світлом

США скоротили імпорт прокату на 23%

Рада не відмовляється від ідеї підвищення ПДВ

POSCO знизила виплавку сталі

Кількість працюючих індустриальних парків може збільшись до 20

Залізниці України та Польщі домовились розвивати сполучення

Євросоюз надасть Україні ще 68 великих генераторів

Польща допомогла – в Україні скорочені обсяги обмеження світла

ЄС виділив Україні перший транш у 1,5 млрд євро із заморожених активів РФ

Усть-Дунайськ перетворять на хаб з імпорту добрив 

ЄС може запустити розслідування щодо продаж г/к рулону за квотою “інших країн”

В Росії різко уповільнилося промислове виробництво 

ОККО формує парк вагонів-цистерн

EUROFER: У 2024 році видиме споживання сталі в ЄС повинно відновитися

США знайшли 2 млрд дол на військову допомогу Україні

ВСІ НОВИНИ ⇢