Укрнафта збільшує видобуток нафти

Новини ТЕК
Укрнафта збільшує видобуток нафти

ПАТ “Укрнафта” збільшило видобуток нафти більш ніж на 80 тонн на добу в результаті проведення двох успішних геолого-технічних заходів на свердловинах.

“У науково-дослідному і проєктному інституті (НДІПІ) ПАТ “Укрнафта” було створено цифрову геолого-технологічну модель родовища на північному сході. Це дало змогу оцінити поточні запаси вуглеводнів, створити гідродинамічну модель і спланувати подальшу стратегію з розробки родовища”, – повідомляють у пресрелізі компанії в середу.

За словами процитованого в документі директора ПАТ “Укрнафта” Сергія Корецького, після проведеного аналізу в рамках основної стратегії нарощування видобутку було обґрунтовано рекомендації з переведення свердловин на горизонти з недренованими запасами нафти.

“На основі підготовлених матеріалів здійснили капітальний ремонт свердловини. Спочатку – необхідні геофізичні дослідження, щоб упевнитися, що на запланованих горизонтах є ресурс. Потім від’єднали нижній горизонт, поклади якого вже були відпрацьовані. Далі провели перфорацію верхнього горизонту на глибині 4633-4638 м”, – поінформував CEO.

Він зазначив, що після освоєння свердловина почала фонтанувати, наразі її дебіт перевищує 60 тонн на добу.

Водночас в “Укрнафті” додали, що на заході України управління підвищення нафтовіддачі департаменту розробки родовищ провело кислотний гідророзрив пласта (ГРП) на одному з об’єктів. Наголошується, що такі роботи проводили на цьому родовищі вперше. Дебіт нафти до проведення геолого-технічного заходу становив 7-9 тонн на добу, і зроблені розрахунки показували, що це не оптимально для наявних пластових умов. Однак спеціалісти управління нафтопромислового сервісу ПАТ “Укрнафта” на основі розробленого дизайн-проєкту здійснили кислотний ГРП за вдосконаленою технологією з використанням власного флоту, нині свердловина вийшла на режим і працює з дебітом нафти 28 тонн на добу.

“Зазначені геолого-технічні заходи дали змогу збільшити добовий видобуток нафти більш ніж на 80 тонн”, – констатували в компанії.

Новини

26 Липня 2024

Найскладніший період літа вже позаду, але невідомо що буде взимку – Укренерго

В Міненерго кажуть, що працюють над покращенням ситуації зі світлом

США скоротили імпорт прокату на 23%

Рада не відмовляється від ідеї підвищення ПДВ

POSCO знизила виплавку сталі

Кількість працюючих індустриальних парків може збільшись до 20

Залізниці України та Польщі домовились розвивати сполучення

Євросоюз надасть Україні ще 68 великих генераторів

Польща допомогла – в Україні скорочені обсяги обмеження світла

ЄС виділив Україні перший транш у 1,5 млрд євро із заморожених активів РФ

Усть-Дунайськ перетворять на хаб з імпорту добрив 

ЄС може запустити розслідування щодо продаж г/к рулону за квотою “інших країн”

В Росії різко уповільнилося промислове виробництво 

ОККО формує парк вагонів-цистерн

EUROFER: У 2024 році видиме споживання сталі в ЄС повинно відновитися

США знайшли 2 млрд дол на військову допомогу Україні

ВСІ НОВИНИ ⇢